Στη δεύτερη φάση και οι υπόλοιπες ατομικές επιχειρήσεις
Θ. Σκυλακάκης για επιστρεπτέα προκαταβολή

Στη δεύτερη φάση και οι υπόλοιπες ατομικές επιχειρήσεις

Τη συμπερίληψη των ατομικών επιχειρήσεων στη δεύτερη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής εξήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θ. Σκυλακάκης, μιλώντας στη Βουλή. Ξεκαθάρισε ότι στην πρώτη φάση όντως αρκετές ατομικές επιχειρήσεις έμειναν απ’ έξω, ωστόσο -όπως υπογράμμισε- «στη δεύτερη φάση αυτό δεν θα ισχύσει για τις ατομικές  επιχειρήσεις, αυτές χωρίς εργαζόμενο, που ασκούν εμπορική δραστηριότητα».

Ο κ. Σκυλακάκης υπογράμμισε ότι όσες επιχειρήσεις δεν έχουν ακόμα ανοίξει θα ενισχυθούν ανάλογα και με την εξέλιξη του Τουρισμού. «Θα δούμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε», τόνισε ο υφυπουργός Οικονομικών και απαντώντας για το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού είπε ότι ναι αποτελεί ένα εργαλείο αλλά δεν είναι το κυρίαρχο.

Σχετικά με την προκαταβολή φόρου σημείωσε ότι θα βοηθηθούν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί μέσω της γενναίας μείωσης που θα έρθει στο προσεχές διάστημα. «Εκεί λοιπόν συμφωνούμε. Τα δημοσιονομικά αυτής της υπόθεσης δεν μπορώ να σας τα πω, γιατί αν δε δω τι εισπράττουμε δεν μπορώ να σας πω σε ποιο βαθμό μπορούμε να απαλύνουμε τις επιχειρήσεις», υπογράμμισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Βασίλη Κεγκέρογλου.

Διαβάστε ακόμα:

Χρ. Σταϊκούρας: Επιστρεπτέα προκαταβολή 1,4 δισ. ευρώ μέχρι 15 Ιουνίου