Θ. Δρίτσας: Θετικό μήνυμα η δήλωση του Θ. Βενιάμη για τη ναυτιλία

Θ. Δρίτσας: Θετικό μήνυμα η δήλωση του Θ. Βενιάμη για τη ναυτιλία

«Θεωρώ ότι η χθεσινή δήλωση του προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρου Βενιάμη, στέλνει προς όλες τις κατευθύνσεις ένα πολύ θετικό, ουσιαστικό και αισιόδοξο μήνυμα» τονίζει με σημερινή δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, προσθέτοντας ότι οι πολύπλευρες προσπάθειες που συστηματικά και δημόσια καταβλήθηκαν, από το 2015 μέχρι σήμερα, οδηγούν πλέον σε ωρίμανση κοινών-πιστεύω- στόχων για την αναζωογόνηση της ελληνικής ναυτοσύνης με παράλληλη διατήρηση και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας.

Ο υπουργός προσθέτει επίσης ότι η κυβέρνηση χαιρετίζει τη δήλωση του προέδρου της ΕΕΕ και προσδοκά το συντομότερο δυνατόν, να υπογραφεί μια νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που θα προβλέπει μεταξύ άλλων τη δραστική αύξηση του αριθμού των Ελλήνων ναυτικών στα με ελληνική σημαία αλλά και γενικότερα στα ελληνόκτητα πλοία, επιβεβαιώνοντας επιλογές που είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμες και συμβατές με την παράδοση της ελληνικής ναυτιλίας.

«Ρεαλισμός, ανταγωνιστικότητα και ελληνική ναυτοσύνη μπορούν και πρέπει να μην είναι στόχοι αντιτιθέμενοι. Η Ελληνική Ναυτιλία είναι σε θέση να κατακτήσει μια ακόμη νέα, φιλόδοξη, παγκόσμια πρωτιά και σε αυτό το πεδίο. Η ελληνική κοινωνία είναι βέβαιο ότι θα επικροτήσει με ενθουσιασμό μια τέτοια κατάκτηση, θα τη στηρίξει και θα αποδώσει τα εύσημα στους πρωταγωνιστές, Έλληνες πλοιοκτήτες και ναυτικούς» συμπληρώνει ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της ΕΕΕ Θεόδωρος Βενιάμης είχε δηλώσει χθες ότι «προϋπόθεση για την υπογραφή μία νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι μία συμφωνία νέων ρεαλιστικών όρων, που θα λαμβάνει υπόψη τα δεδομένα στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή αγορά εργασίας» προσθέτοντας ότι «η ανταγωνιστικότητα ήταν πάντοτε και παραμένει καθοριστική παράμετρος για την επιβίωση του ελληνικού πλοίου στο διεθνή ναυτιλιακό στίβο.

Ο κ.Βενιάμης τόνιζε μάλιστα ότι «σε μία εποχή όπου η πατρίδα μας και η κοινωνία μας μαστίζεται από την ανεργία, ιδίως στους νέους, έχουμε εκφράσει πολλές φορές την επιθυμία μας να αναβιώσουμε την ναυτοσύνη των Ελλήνων, την οποία η ελληνική πλοιοκτησία εκτιμά και εμπιστεύεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ