Θ.Δρίτσας: Θα πρέπει να ανανεωθεί το ανθρώπινο δυναμικό των Ελλήνων ναυτικών

Θ.Δρίτσας: Θα πρέπει να ανανεωθεί το ανθρώπινο δυναμικό των Ελλήνων ναυτικών

Στο θέμα της ναυτικής απασχόλησης και στην επιτυχή αντιμετώπισή του μπροστά στις ανταγωνιστικές συνθήκες που υπάρχουν, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσας, ανοίγοντας την πρώτη ενότητα του συνεδρίου της Ναυτεμπορικής (απασχόληση) με θέμα τη ναυτιλία.

«Νομίζω ότι αυτό που χρειάζεται είναι να συναντηθούν οι προσπάθειες της πολιτείας της επιχειρηματικότητας και της ναυτικής εργασίας και θα πρέπει να ανανεωθεί το ανθρώπινο δυναμικό των Ελλήνων ναυτικών, των πλοιάρχων, των μηχανικών, των κατώτερων πληρωμάτων, αλλά και των εξειδικευμένων ειδικοτήτων», δήλωσε ο υπουργός.

Σε αυτό το σημείο είπε, ότι θα πρέπει να αναληφθούν αναγκαίες πρωτοβουλίες και το υπουργείο Ναυτιλίας ενθαρρύνει την υπογραφή μιας νέας σύμβασης μεταξύ της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών με την Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Είπε, ωστόσο, ότι είναι μια διαδικασία που πρέπει να ωριμάσει, αλλά έχει κάνει βήματα.

Αναφερόμενος στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση τόνισε ότι αυτή τη στιγμή απαιτούνται πόροι που λόγω γνωστών προβλημάτων δεν υπάρχουν αλλά αυτό πρόσθεσε, δεν σημαίνει ότι μπορούμε να περάσουμε εύκολα και στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Τόνισε ότι η δημόσια ναυτική εκπαίδευση θα πρέπει να αναβαθμιστεί και προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζονται η βοήθεια της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών αλλά άλλων ναυτιλιακών παραγόντων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ