Τετραετές πλάνο προσλήψεων σχεδιάζει η κυβέρνηση ενόψει εκλογών

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018, 09:40 - Τελευταία ενημέρωση: 09:43
-A +A
Τετραετές πλάνο προσλήψεων σχεδιάζει η κυβέρνηση ενόψει εκλογών

Πλάνο για προσλήψεις τετραετίας σχεδιάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της παροχολογίας ενόψει εκλογών, το οποίο επιχειρεί να έχει στα χέρια της έως το τέλος Ιανουαρίου, μέσω νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή εντός του μηνός και να αποτελέσει νόμο του κράτους με την έναρξη του νέου έτους. 

Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις αρχής γενομένης από αυτόν τον Ιανουάριο τα υπουργεία θα αποστέλλουν στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης επικαιροποιημένα τετραετή σχέδια στρατηγικού σχεδιασμού για τις ανάγκες σε προσλήψεις.

Ειδικότερα, οι προσλήψεις θα γίνονται μέσω ΑΣΕΠ, ενώ στο νομοσχέδιο θα περιλαμβάνεται και διάταξη, ως δικλίδα ασφαλείας, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, που θα προβλέπει ότι θα μπορούν να γίνουν προσλήψεις εκτός ετήσιου σχεδιασμού σε έκτακτες περιπτώσεις.

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου κάθε χρόνου τα υπουργεία θα καταρτίζουν καταστάσεις με τα αιτήματά τους για τις ετήσιες προσλήψεις τακτικού αλλά και εποχικού προσωπικού. Στις καταστάσεις θα πρέπει να υπάρχει τεκμηρίωση των αναγκών, η χρονική διάρκεια της απασχόλησης, το ύψος της δαπάνης και ο τρόπος κάλυψής της.

Στα σχέδια θα περιλαμβάνονται οι εκτιμήσεις για τις αποχωρήσεις προσωπικού, το σύνολο των υφισταμένων και των εκτιμώμενων κενών θέσεων, αλλά και οι ανάγκες σε προσλήψεις για τους εποπτευόμενους φορείς των υπουργείων και τις ανεξάρτητες αρχές. Το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη συνέχεια, θα συντάσσει συγκεντρωτικό τετραετές σχέδιο προγραμματισμού προσλήψεων, το οποίο θα υποβάλλεται στο υπουργείο Οικονομικών.

Για την αποφυγή χρονοβόρων διαδικασιών, οι υποψήφιοι δεν υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά με την αίτηση συμμετοχής τους σε προκήρυξη, αλλά η κατάταξη στους πίνακες προτεραιότητας γίνεται με βάση τα στοιχεία που δηλώνονται στην αίτηση.

Δικαιολογητικά θα καλούνται να υποβάλουν πριν από την ανάρτηση των προσωρινών πινάκων διοριστέων οι υποψήφιοι που αντιστοιχούν στον αριθμό του συνόλου τω θέσεων που προκηρύχθηκαν προσαυξημένο κατά 50%. Οι προσωρινοί πίνακες θα αναρτώνται αφού ολοκληρωθεί ο έλεγχος των δικαιολογητικών.

Τόσο το τετραετές όσο και ετήσιο πλάνο προσλήψεων, θα διασυνδέονται και με το ενιαίο σύστημα κινητικότητας. 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 13/07/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα