7ος χρόνος, ημέρα 2157η
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021

Tesla: Μειώθηκαν κατά 69% οι παραδόσεις οχημάτων στην Κίνα τον Ιούλιο

Tesla: Μειώθηκαν κατά 69% οι παραδόσεις οχημάτων στην Κίνα τον Ιούλιο
Shutterstock

Πτώση σημείωσαν οι παραδόσεις νέων οχημάτων της Tesla στην Κίνα για τον Ιούλιο, εν μέσω σημαντικής πτώσης στις λιανικές πωλήσεις αυτοκινήτων που κατέγραψε η ασιατική χώρα για τον περασμένο μήνα.

Όπως έγινε γνωστό από την Tesla, οι παραδόσεις νέων οχημάτων στην Κίνα μειώθηκαν κατά 69% σε σχέση με τον Ιούνιο, ενώ αντίθετα, μικρή αύξηση (0,6%) σημείωσαν οι πωλήσεις οχημάτων που κατασκευάστηκαν στην Κίνα και απεστάλησαν σε άλλες χώρες.

Σημειώνεται πως η Tesla δεν αποκαλύπτει τις μηνιαίες παραδόσεις ανά χώρα, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι η Κίνα γίνεται ολοένα και πιο σημαντική αγορά για την εταιρεία. Η εταιρεία εξάλλου πραγματοποίησε πωλήσεις ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα κατά το α' τρίμηνο, αντιπροσωπεύοντας το 29% των διεθνών πωλήσεων για την περίοδο.

Εν τω μεταξύ, έχουν αυξηθεί τους τελευταίες μήνες τα τοπικά αρνητικά δημοσιεύματα για προβληματικά φρένα, συντριβές και εκρήξεις. Παράλληλα, το Reuters μετέδωσε χθες ότι η Tesla έχει «παγώσει» τα σχέδιά της για αγορά γης και επέκτασης του εργοστασίου της στη Σαγκάη. Η μετοχή της εταιρείας σημειώνει πτώση περίπου 12% από την αρχή της χρονιάς μέχρι στιγμής.

Τον Μάρτιο η Κίνα αποφάσισε ότι τα οχήματα Tesla αποτελούσαν απειλή λόγω των ενσωματωμένων καμερών και τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο. Στη συνέχεια, ο στρατός απαγόρευσε την είσοδο οχημάτων Tesla σε κινεζικά στρατιωτικά συγκροτήματα ή συγκροτήματα κατοικιών και τώρα η Tesla δίνει την απάντησή της.

Οι μετρήσεις έρχονται καθώς οι πωλήσεις οχημάτων λιανικής στην Κίνα κατέγραψαν αισθητή πτώση για τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η αρμόδια αρχή για την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας.

Ειδικότερα, οι νέες πωλήσεις οχημάτων στην Κίνα μειώθηκαν κατά 6,4% σε ετήσιο επίπεδο για τον Ιούλιο, ενώ ο αριθμός των αυτοκινήτων που πωλήθηκαν διαμορφώθηκε σε 1,52 εκατ. οχημάτων.