Tesla: Εντυπωσιακή αύξηση κερδών, ράλι 20% για τη μετοχή

Tesla: Εντυπωσιακή αύξηση κερδών, ράλι 20% για τη μετοχή

Σημαντική αύξηση κερδών εμφάνισε η Tesla κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, διαψεύδοντας τις δυσοίωνες προβλέψεις των τελευταίων μηνών, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την περαιτέρω επέκταση της εργοστασιακής της βάσης σε Κίνα και Ευρώπη, με την τιμή της μετοχής της να ενισχύεται πάνω από 20% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. 

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν στα 143 εκατ. δολάρια ή 80 σεντς ανά μετοχή, από τα 311 εκατ. δολάρια ή 1,82 δολάρια ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 342 εκατ. δολάρια, ή 1,91 δολάρια ανά μετοχή από τα 3,02 δολάρια πέρυσι. 

Παράλληλα, τα έσοδα μειώθηκαν στα 6,30 δισ. δολάρια από τα 6,82 δισ. δολάρια. Αναλυτές, σε δημοσκόπηση της FactSet, ανέμεναν προσαρμοσμένες ζημιές της τάξης των 46 σεντς και πωλήσεις 6,43 δισ. δολαρίων. 

Όπως σημειώνει το Reuters, τα αποτελέσματα είναι μια σημαντική εξέλιξη τόσο για την Tesla όσο και για τον επικεφαλής της Έλον Μασκ, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί από πρόεδρος έπειτα από μια σειρά σκανδάλων και αμφιβολιών των επενδυτών για την ικανότητα της εταιρείας να αντεπεξέλθει στον ανταγωνισμό.