Tesco: Δημιουργία 16.000 νέων μόνιμων θέσεων εργασίας

Tesco: Δημιουργία 16.000 νέων μόνιμων θέσεων εργασίας

Η Tesco, η μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα τη δημιουργία 16.000 νέων, μόνιμων θέσεων εργασίας προκειμένου να στηρίξει την αξιοσημείωτη ανάπτυξη των διαδικτυακών δραστηριοτήτων της καθώς το lockdown λόγω του κορονοϊού έδωσε σημαντική ώθηση στις πωλήσεις.

«Η αλυσίδα σκοπεύει να επανδρώσει τις περισσότερες από αυτές τις θέσεις με συναδέλφους που προσελήφθησαν με συμβόλαια περιορισμένου χρόνου στην αρχή της πανδημίας του Covid-19, αλλά επιθυμούν τώρα να συνεχίσουν να εργάζονται για την επιχείρηση σε μόνιμη βάση» αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι θέσεις περιλαμβάνουν 10.000 διαλογείς που ετοιμάζουν τις παραγγελίες των πελατών και 3.000 οδηγούς για τις παραδόσεις, καθώς και άλλες θέσεις σε καταστήματα και κέντρα διανομής.

Οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ χαμηλού κόστους Aldi και Lidl ανακοίνωσαν τον προηγούμενο μήνα ότι θα δημιουργήσουν 1.200 και 1.000 θέσεις εργασίας αντίστοιχα στη Βρετανία το τρέχον έτος, καθώς και οι δύο συνεχίζουν να ανοίγουν νέα καταστήματα και να κερδίζουν μερίδιο στην αγορά.