Τέρνα Ενεργειακή: Στα 12 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Πειραιώς Securities

Τέρνα Ενεργειακή: Στα 12 ευρώ ανεβάζει την τιμή-στόχο η Πειραιώς Securities

Ύστερα από τις Eurobank Equities και AXIA Ventures που πρόσφατα έδωσαν υψηλότερες τιμές στόχους για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, μια ακόμη μεγάλη χρηματιστηριακή εταιρεία της χώρας, η Πειραιώς Securities προχωρά στην αναβάθμιση της μετοχής, δίνοντας νέα τιμή στόχο τα 12 ευρώ.

Πρόκειται για αύξηση της τιμής – στόχου κατά 20% έναντι της προηγούμενης που ήταν στα 10 ευρώ. Οι αναλυτές της Πειραιώς Securities σημειώνουν πως η Τέρνα Ενεργειακή έχει αποδεδειγμένα αμυντικά χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19, καθώς ο κλάδος των ΑΠΕ δεν έχει επηρεαστεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της Τέρνα Ενεργειακή θα φτάσει τα 1,9 GW μόλις το 2022, πολύ γρηγορότερα από τον προκαθορισμένο στόχο για 2 GW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία έως το 2025. Σύμφωνα με την έκθεση, η εταιρεία θα συνεχίσει να επιβραβεύει τους επενδυτές μέσω ενός συνδυασμού μερίσματος και επιστροφής κεφαλαίου.

Η Τέρνα Ενεργειακή διαπραγματεύεται επί του παρόντος με έκπτωση 30% σε όρους 2020-2021 P/E. Μάλιστα, η εταιρεία προσφέρει τις καλύτερες αποδόσεις μερισμάτων / απόδοσης κεφαλαίου το 2020 και το 2021 μεταξύ των ανταγωνιστών της.

Η Τέρνα Ενεργειακή αντιπροσωπεύει μια από τις πιο ελκυστικές επιλογές για έναν επενδυτή που αναζητά μια εταιρεία ΑΠΕ με έδρα την Ευρώπη και έμφαση στα αιολικά πάρκα, λαμβάνοντας υπόψη την αποτίμηση, το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας και τα αιολικά περιουσιακά στοιχεία. Η αποτίμησή μας με βάση το DCF συνεπάγεται τιμή στόχο στα 12 € ανά μετοχή και συνολική αναμενόμενη απόδοση 48,2%.

Θυμίζουμε πως πρόσφατα η AXIA Ventures προχώρησε στην κατά 45% αναβάθμιση της μετοχής, δίνοντας νέα τιμή – στόχο τα 12,10 ευρώ έναντι 8,70 ευρώ που ήταν η προηγούμενη σύσταση, δίνοντας έμφαση στο πλήρως εξασφαλισμένο χρηματοδοτικά επενδυτικό πλάνο 800 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Eurobank Equities αύξησε κατά 25% την τιμή στόχο για τη μετοχή ορίζοντά την στα 10,50 ευρώ έναντι 8,40 ευρώ που ήταν η προηγούμενη σύσταση. Στην έκθεσή της η Eurobank Equities τονίζει ότι η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή συγκαταλέγεται στις Top Επιλογές της, επισημαίνοντας τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ της εταιρείας που θα ξεπερνά τα 1,9 GW στο τέλος του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί πως η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή είναι η μόνη απ’ όλο τον FTSE 25 που κινείται θετικά το 2020, καθώς ενισχύεται κατά 13,45%, έχοντας ξεκινήσει το έτος από τα 7,74 ευρώ ενώ σήμερα βρίσκεται στα 8,74 ευρώ, κερδίζοντας ένα ευρώ ανά μετοχή. Και όλα αυτά, σ’ ένα πεντάμηνο που ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 33,51%, τα περισσότερα blue chips έχουν απώλειες από 30% έως 40%, ενώ ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 67,40%!

Η κεφαλαιοποίηση της Τέρνα Ενεργειακή διαμορφώνεται στα 996 εκατ. ευρώ.