ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1951η
Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 817,24 2,14 (0,26 %)

Τζίρος: 53,08 εκατ. €   RT

Τέρνα Ενεργειακή: Νέες επενδύσεις άνω των 170 εκατ. ευρώ σε πλωτά φωτοβολταϊκά πάρκα

Τέρνα Ενεργειακή: Νέες επενδύσεις άνω των 170 εκατ. ευρώ σε πλωτά φωτοβολταϊκά πάρκα

Τρεις νέες επενδύσεις σε πλωτά φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 265 MW και προϋπολογισμού άνω των 170 εκατ. ευρώ δρομολογεί η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ. Η εταιρεία, που μέσω των συγκεκριμένων επενδύσεων μπαίνει σε έναν νέο τομέα δραστηριότητας υπέβαλε στην ΡΑΕ αντίστοιχες αιτήσεις για χορήγηση βεβαίωσης παραγωγού, που αφορούν τους ταμιευτήρες Καστρακίου, Πουρναρίου και Στράτου.

Αναλυτικά, οι 3 επενδύσεις αφορούν:

- 120 MW στον Τεχνητό Ταμιευτήρα Καστρακίου

- 103 MW στον Τεχνητό Ταμιευτήρα Πουρναρίου.

- 42 ΜW στον Τεχνητό Ταμιευτήρα Στράτου.

Το συνολικό ύψος της επένδυσης για την ανάπτυξη των τριών εγκαταστάσεων ΑΠΕ θα ξεπεράσει τα 170 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εγκατάσταση των τριών πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων αφορά σε σημεία που βρίσκονται εκτός περιοχών Natura και προβλέπει ποσοστό κάλυψης που δεν υπερβαίνει το 5,5%, σύμφωνα με τις Διεθνείς Πρακτικές Βιωσιμότητας.

Η νέα επένδυση του Ομίλου Τέρνα Ενεργειακή έρχεται να προστεθεί στο επενδυτικό πρόγραμμα παραγωγής κι αποθήκευσης καθαρής ενέργειας που έχει ήδη ανακοινωθεί και το οποίο αφορά την ανάπτυξη αιολικών πάρκων και την υλοποίηση έργων αποθήκευσης ενέργειας με αντλησοταμίευση στην Ελλάδα. Ως εκ τούτου, η υλοποίηση των τριών πλωτών φωτοβολταϊκών πάρκων θα αυξήσει τον υφιστάμενο στόχο για συνολική εγκατεστημένη ισχύ την προσεχή πενταετία της τάξης των 2,8 GW σε επίπεδα άνω των 3 GW.

Σημειώνεται ότι ο Όμιλος Τέρνα Ενεργειακή διαθέτει περισσότερα από 1.800 MW σε λειτουργία, υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Συγκεκριμένα, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου σε Ελλάδα κι εξωτερικό ανέρχεται σε 1373 MW, ενώ επιπλέον 430 MW είναι υπό κατασκευή ή έτοιμα προς κατασκευή.