ΤΕΡΝΑ: Ανάδοχος για τους υποσταθμούς της διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, 18:38
-A +A
ΤΕΡΝΑ: Ανάδοχος για τους υποσταθμούς της διασύνδεσης Κρήτης – Πελοποννήσου

Ανάδοχος του έργου για τους υποσταθμούς της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου αναδείχτηκε η ΤΕΡΝΑ Α.Ε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ που ενημερώνει πως ξεκινούν άμεσα οι κατασκευαστικές εργασίες.

Ειδικότερα, η ΑΔΜΗΕ Α.Ε. ανακοινώνει ότι μειοδότρια εταιρεία για την κατασκευή του νέου τερματικού σταθμού Μετάβασης-Αντιστάθμισης στη Νοτιονατολική Πελοπόννησο καθώς και την αναβάθμιση και επέκταση του υφιστάμενου υπαίθριου Υποσταθμού στην περιοχή των Χανίων στην Κρήτη  ανακηρύχθηκε η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ Α.Ε.», έναντι τιμήματος 18,5 εκατ. ευρώ.
 
Μετά την αξιολόγηση των οικονομικών προσφορών των τεσσάρων εταιρειών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό (καθώς όλες κρίθηκαν αποδεκτές από τεχνικής πλευράς), προέκυψε ότι η TΕΡΝΑ προσέφερε το χαμηλότερο συγκριτικά τίμημα. Συγκεκριμένα, οι προσφορές που κατατέθηκαν  για το έργο με σειρά κατάταξης είχαν ως εξής:
 
1.Κοινοπραξία SIEYUAN-GEDI (Κίνα)
2. Όμιλος Μυτιληναίου
3. ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ
4. ΤΕΡΝΑ Α.Ε. 
 
Τέλος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του διαγωνισμού για τα καλωδιακά τμήματα (υποβρύχια και υπόγεια) της διασύνδεσης Κρήτης-Πελοποννήσου στις 21 Σεπτεμβρίου, επελέγη ο ανάδοχος και για τους Υποσταθμούς. Συνεπώς το σύνολο του έργου εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης, εντός του χρονοδιαγράμματος που προβλέπει την ολοκλήρωσή του εντός του 2020.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα