7ος χρόνος, ημέρα 2153η
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021

Tencent Music: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 1 δισ. δολαρίων

Tencent Music: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών αξίας 1 δισ. δολαρίων
rblfmr / Shutterstock.com

Η εταιρεία υπηρεσιών streaming μουσικής Tencent Music Entertainment Group (TME) ανακοίνωσε τα σχέδια της για έναρξη του μεγαλύτερου προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών στην ιστορία της, αξίας έως και 1 δισ. δολαρίων, μετά τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψε την προηγούμενη εβδομάδα ο τίτλος της.

Ειδικότερα, η TΜΕ, κοινοπραξία των εταιρειών Spotify και Tencent, που παρέχει μουσικές υπηρεσίες streaming στην κινεζική αγορά, έχασε σχεδόν ένα τρίτο της αξίας της την προηγούμενη εβδομάδα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα των μαζικών πωλήσεων κινέζικων μετοχών του τεχνολογικού κλάδου.

Μέρος των ρευστοποιήσεων ήρθε μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να υιοθετήσει νόμο που ενδέχεται να οδηγήσει στην έξοδο από τους δείκτες εταιρειών που παραβαίνουν τους νέους λογιστικούς κανόνες.

Ωστόσο, σύμφωνα με το CNBC, περαιτέρω πίεση ασκήθηκε στις μετοχές της Tencent την Παρασκευή, αφού η Archegos Capital Management αναγκάστηκε να κλείσει τις θέσεις που είχε σε ορισμένα μεγάλα ονόματα του κλάδου της τεχνολογίας στην Κίνα.

«Το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών είναι μια ισχυρή ένδειξη της εμπιστοσύνης του Δ.Σ. στις επιχειρηματικές προοπτικές και τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της εταιρείας και πιστεύουμε ότι τελικά θα ωφελήσει την TME και θα δημιουργήσει αξία για τους μετόχους της», δήλωσε από τη μεριά του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της TME, Τονγκ Τάο Σανγκ.