Τencent: Αύξηση των κερδών για το β' τρίμηνο

Τencent: Αύξηση των κερδών για το β' τρίμηνο

Η κινεζική εταιρεία gaming και social media, Tencent Holdings, ανακοίνωσε αύξηση 29% στα κέρδη β΄ τριμήνου, μετά από την πανδημία που οδήγησε σε έκρηξη του online gaming τον προηγούμενο χρόνο.

Τα καθαρά κέρδη του τριμήνου μέχρι τον Ιούνιο διαμορφώθηκαν στα 42,6 δισ. Γουάν, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις για 34,4 δισ. γουάν. Τα έσοδα αυξήθηκαν 20% στα 138,3 δισ. Γουάν, αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις, ενώ οι πωλήσεις για παιχνίδια σε κινητά τηλέφωνα, αυξήθηκαν 13%.

Τα αποτελέσματα ήρθαν εν μέσω ανησυχιών των επενδυτών ότι η Tencent θα συνεχίζει να είναι παγιδευμένη σε μια επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι ρυθμιστικές αρχές σε διάφορους τομείς, με τον τον κλάδο της τεχνολογίας να δέχεται ισχυρό πλήγμα.

Η Κίνα έχει αυξήσει τον έλεγχο των διαδικτυακών κολοσσών τους τελευταίους μήνες, επικαλούμενη ανησυχίες για μονοπωλιακή συμπεριφορά και πιθανή παραβίαση των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Η ρυθμιστική αρχή έχει επιβάλει πρόστιμα στο παρελθόν στην Alibaba και σε άλλες εταιρείες επειδή δεν ανέφεραν ορθά τις συμφωνίες τους για αντιμονοπωλιακές κριτικές.

Η Tencent έχει αποκλειστεί από το να συνάπτει συμφωνίες αποκλειστικών μουσικών δικαιωμάτων ενώ μάλιστα είδε το σχέδιο της για συγχώνευση με την DouYu International Holdings και την Huya Inc, να μπλοκάρεται από τις αρχές της Κίνας τον προηγούμενο μήνα.