«Μαχαίρι» στα επιδόματα αναπηρίας και τέκνων στις νέες επικουρικές

«Μαχαίρι» στα επιδόματα αναπηρίας και τέκνων στις νέες επικουρικές

Χωρίς επιδόματα συζύγου, τέκνων ή απολύτου αναπηρίας θα χορηγούνται οι επικουρικές συντάξεις που θα προκύψουν σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου, από το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα του Ενιαίου ταμείου επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ (ΕΤΕΑΕΠ), καταργούνται τα οικογενειακά επιδόματα με αποτέλεσμα να στερούνται οι συνταξιούχοι 30 ευρώ για τη/το σύζυγο και έως 100 ευρώ για το επίδομα τέκνου (ανήλικα η φοιτητές έως 24 ετών).

Αποκλείονται, επιπλέον, και το επίδομα απολύτου αναπηρίας, όπως, επίσης, και τα έξοδα κηδείας.

Οι παραπάνω παροχές θα δίνονται μόνο σε συνταξιούχους που υπέβαλλαν αίτηση πριν από τις 12.5.2016 και εφόσον προβλέπονται από τα καταστατικά των επιμέρους ταμείων.

Από αυτή την ημερομηνία και μετά το ΕΤΕΑΕΠ χορηγεί μόνο την συρρικνωμένη επικουρική σύνταξη και σταματά τη χορήγηση επιπλέον παροχών.

Το επίδομα απολύτου αναπηρίας ελάμβαναν οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ εφόσον έχουν αδυναμία αυτοεξυπηρέτησης. Επίσης έξοδα κηδείας ελάμβαναν εφόσον προβλεπόταν από τα παλαιά καταστατικά των επιμέρους ταμείων τα οποία όριζαν και το ποσό .π.χ. άλλο ποσό έδινε η ΔΕΗ, άλλο το ΤΕΑΥΝΤΠ, άλλο το ΤΕΑΥΕΚ.

Φωτογραφία intime news