Τελευταία η Ελλάδα στην διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας στην Ευρωζώνη

Τελευταία η Ελλάδα στην διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας στην Ευρωζώνη

Στη χαμηλότερη θέση στην Ευρωζώνη βρίσκεται η Ελλάδα σε σχέση με τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, σε μια ένδειξη των προκλήσεων που αντιμετωπίζει ακόμα η αγορά.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, μόλις το 0,7% των θέσεων εργασίας δεν είχε καλυφθεί στην χώρα μας μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου, ενώ το ποσοστό στην Ευρωζώνη βρέθηκε στο 2,1% το δεύτερο τρίμηνο του 2018, παραμένοντας σταθερό σε σύγκριση με το το προηγούμενο τρίμηνο και μεγαλύτερο από 1,9% κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2017.

Σημειώνεται, ότι οι χώρες με τα υψηλότερα ποσοστά κενών θέσεων εργασία είναι η Τσεχία (5,4%), το Βέλγιο (3,5%), η Ολλανδία (3,1%) και η Γερμανία (2,9%).

Μαζί με την Ελλάδα στις χαμηλότερες θέσεις βρίσκεται και η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Πορτογαλία, ενώ τα συνολικά στοιχεία της Eurostat υποδεικνύουν την οριακή κατάσταση που βρίσκεται η αγορά, καθώς και η ανεργία στην περιοχή της Ευρωζώνης έχει ανέλθει στο 19% καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.