Τελευταία ευκαιρία πριν τα «κόκκινα» δάνεια πωληθούν σε ξένα fund

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, 16:31 - Τελευταία ενημέρωση: 18:00
-A +A
Τελευταία ευκαιρία πριν τα «κόκκινα» δάνεια πωληθούν σε ξένα fund

Οι πωλήσεις «κόκκινων» δανείων αναμένεται να επιταχυνθούν τους επόμενους μήνες, ενώ οι πρώτες πωλήσεις χαρτοφυλακίων καταναλωτικών δανείων έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Σε αυτό το πλαίσιο, οι δανειολήπτες θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τις επιλογές που έχουν, πριν το δάνειό τους περάσει στα χέρια των ξένων funds.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, με βάση τους κανόνες της Τράπεζας της Ελλάδος, στέλνουν επιστολές με τις οποίες καλούν τους πελάτες να προσέλθουν για ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών τους συμπεριλαμβανομένου του «κουρέματος» χρέους.

Το θέμα αφορά πάνω από 400.000 δανειολήπτες των οποίων το δάνειο δεν εξυπηρετείται κανονικά, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις χρονικές περιόδους (από πολύ παλιά δάνεια μέχρι και σχετικά πρόσφατα). Τα δάνεια που περιλαμβάνονται στο πρώτο κύμα πωλήσεων είναι καταναλωτικής πίστης χωρίς εξασφαλίσεις.

Με τις επιστολές, οι δανειολήπτες καλούνται να ρυθμίσουν στο «παρά πέντε» την οφειλή τους και πριν το δάνειό τους πωληθεί σε Fund του εξωτερικού. Στην περίπτωση που ο πελάτης δεν ανταποκριθεί και το δάνειο πωληθεί σε Fund, τότε δεν υπάρχει περιθώριο ρυθμίσεων.

Με αυτή τη μαζική εκστρατεία ενημέρωσης, οι τράπεζες θέλουν να επιταχύνουν τις ρυθμίσεις δανείων πριν αυτά πουληθούν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η Εθνική Τράπεζα έχει στείλει επιστολές και αναμένεται αντίστοιχη κίνηση και από την Πειραιώς και την Eurobank.

Οι δανειολήπτες έχουν στη διάθεσή του 1,5-2 μήνες για να έρθουν σε συμφωνία ρύθμισης με την τράπεζα, πριν αυτό καταλήξει σε ξένο fund.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο 12/10/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα