Το ΤΧΣ διαψεύδει ότι ζήτησε παραίτηση του κ. Α. Θωμόπουλου

Το ΤΧΣ διαψεύδει ότι ζήτησε παραίτηση του κ. Α. Θωμόπουλου

Διαψεύδει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με ανακοίνωσή του, δημοσιεύματα που φέρουν το Ταμείο να έχει ζητήσει την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Άνθιμου Θωμόπουλου, παρά το γεγονός ότι από ρεπορτάζ που δημοσιεύονται στον ημερήσιο Τύπο οι σχετικές εξελίξεις επιβεβαιώνονται.

Πιο συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το ΤΧΣ αναφέρει ότι δεν υπήρξε τέτοιο αίτημα, προσθέτοντας πως «στο πλαίσιο των διατάξεων του καταστατικού νόμου του Ταμείου  και  σύμφωνα  με  το  μνημόνιο (MoU), το ΤΧΣ έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες αξιολόγησης των Διοικητικών Συμβουλίων των συστημικών τραπεζών. Η  αξιολόγηση θα διεξαχθεί, με  την υποστήριξη διεθνούς συμβούλου αναγνωρισμένης εμπειρίας, κατά την περίοδο Φεβρουαρίου - Ιουνίου 2016».

Ενδεικτικά, για «ραγδαίες εξελίξεις» στη διοικητική πυραμίδα της Πειραιώς κάνει λόγο σε σημερινό της δημοσίευμα η «Καθημερινή», σημειώνοντας πως χθες ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, κ. Γιώργος Μιχελής, συναντήθηκε με τον κ. Θωμόπουλο και του μετέφερε, ως βασικός μέτοχος της τράπεζας, την ανάγκη να παραιτηθεί, για να διευκολύνει τη μετάβαση σε νέο διοικητικό σχήμα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι Financial Τimes κάνουν λόγο σε δημοσίευμά τους για δήλωση σημαντικού τραπεζίτη στην Αθήνα, που τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά που το ΤΧΣ δείχνει τα δόντια του. Ίσως δούμε και άλλες παρεμβάσεις για την αλλαγή των διευθυντικών στελεχών των μεγάλων τραπεζών».