ΤΑΙΠΕΔ: Σε εξέλιξη πώληση ακινήτων του στο εξωτερικό

ΤΑΙΠΕΔ: Σε εξέλιξη πώληση ακινήτων του στο εξωτερικό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία πώλησης τριών ακινήτων που έχει στην κατοχή του το ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό και ειδικότερα σε Ιταλία, Σλοβενία και Αφρική.
Ειδικότερα, σύμφωνα με στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ, το ακίνητο της Ιταλίας βρίσκεται στη Ρώμη μέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, 300 μ. ακριβώς νότια από τους κήπους της Villa Borghese επί της 42 Romagna Street και 153 Sardegna Street.

Οι γύρω δρόμοι χαρακτηρίζονται από μεγάλη πυκνότητα πολυτελών κατοικιών, καθώς και μια σειρά από υψηλής ποιότητας κτίρια γραφείων, συμπεριλαμβανομένων 3 ιδιωτικές τράπεζες. Το κτίριο αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, πέντε ορόφους και σοφίτα και προσφέρει μια συνολική επιφάνεια περίπου 1.600 τ.μ. Λειτουργούσε ως ξενοδοχείο μέχρι το 2007.

Οσον αφορά στο ακίνητο της Λιουμπλιάνα είναι ένα διατηρητέο κτίριο επί της οδού 17 Veselova Street και βρίσκεται σε μια προνομιακή οικιστική περιοχή, που προστατεύεται από τους κανονισμούς της πολιτιστικής κληρονομιάς. Στη γύρω περιοχή χωροθετούνται πρεσβείες (των Η.Π.Α. και της Αυστρίας), κυβερνητικά κτίρια, καθώς και πολλά καταστήματα λιανικής πώλησης και το περίφημο πάρκο Tivoli. Είναι ένα διώροφο κτίριο με υπόγειο και πατάρι, συνολικής επιφανείας 1.215 τ.μ. και δυο ανεξάρτητους χώρους στάθμευσης 20 τ.μ. και 16 τ.μ. αντίστοιχα.
 
Τέλος, το ακίνητο στην Πρετόρια βρίσκεται στην περιοχή Hatfield στην πλέον κεντρική λεωφόρο της Πρετόρια στη Stanza Bopape αριθμός 1008, και σε μικρή απόσταση από το Union Building. Το κτιριακό συγκρότημα περιλαμβάνει διώροφο κτίριο συνολικής επιφάνειας 350 τ.μ. και ένα βοηθητικό αυτοτελές κτίσμα συνολικού εμβαδού 50 τ.μ. Η επιφάνεια του οικοπέδου είναι 1.766 τ.μ.