Τα πρώτα λουκέτα σε επιχειρήσεις που δεν έκοβαν αποδείξεις

Τα πρώτα λουκέτα σε επιχειρήσεις που δεν έκοβαν αποδείξεις

Τα δύο πρώτα 48ωρα λουκέτα μπήκαν σήμερα σε καταστήματα που δεν έκοβαν αποδείξεις στο Νέο Ηράκλειο Αττικής και στην Περαία Θεσσαλονίκης. Οι "ράμπο" της εφορίας σφράγισαν τα καταστήματα για 48 ώρες όπως προβλέπεται από τον καινούργιο κανονισμό του υπουργείου Οικονομικών για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Το Σάββατο το μεσημέρι άντρες του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την αστυνομία προχώρησαν στο κλείσιμο μιας επιχείρησης που δραστηριοποιούνταν στο χώρο του εμπορίου ποτών και αναψυκτικών στο Νέο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με την εφορία η παράβαση της επιχείρησης ήταν πως δεν έκοψε 15 αποδείξεις σε ισάριθμους μεμονωμένους πελάτες οι οποίοι πραγματοποίησαν αγορές στο μαγαζί, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του ΥΠΟΙΚ το συγκεκριμένο κατάστημα φέρεται να εμφάνιζε ως κέρδη μόλις το 6 τοις χιλίοις του τζίρου που κάνει.

Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό του υπουργείου Οικονομικών αφού γίνει η σφράγιση του καταστήματος από την αστυνομία και την εφορία με βουλοκέρι ο ιδιοκτήτης δεν έχει δικαίωμα να το ανοίξει για 48 ώρες. Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης παραβιάσει την απόφαση και προχωρήσει στο άνοιγμα του καταστήματος μέσα στο 48ωρο προβλέπεται άσκηση αυστηρότερης πειθαρχικής δίωξης. Επίσης, ο ιδιοκτήτης που κατηγορείται για φοροδιαφυγή θα διωχθεί και δικαστικώς για την οικονομική παράβαση της μη έκδοσης των αποδείξεων.

Μετά την παρέλευση του 48ωρου ο ιδιοκτήτης μπορεί να ανοίξει το κατάστημα και να λειτουργήσει κανονικά εάν όμως τον ξανά πιάσουν για το ίδιο αδίκημα τότε οι ποινές που προβλέπονται γίνονται ακόμη πιο αυστηρές. Στην διάρκεια του 48ωρου αστυνομικοί θα επιβλέπουν τις κλειστές επιχειρήσεις.