Τα νέα conference monitors της Dell, σύμμαχος στο σκληρό περιβάλλον τηλεργασίας

Τα νέα conference monitors της Dell, σύμμαχος στο σκληρό περιβάλλον τηλεργασίας

Στο περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων που διαμορφώνει η τηλεργασία, η οθόνη δεν είναι πλέον ένα απλό τμήμα του υπολογιστή, αλλά ένας στρατηγικός σύμμαχος και συνεργάτης για τους εργαζόμενους.

Οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις οδηγούν τον εργαζόμενο να παραμένει πολλές περισσότερες ώρες καθημερινά μπροστά στο μόνιτορ, διαμορφώνοντας την ανάγκη για οθόνες (συστήματα) υψηλών προδιαγραφών, που ενσωματώνουν ολοένα και περισσότερες τεχνολογικές λύσεις, ενώ ταυτόχρονα καθιστούν απαραίτητη προϋπόθεση την ξεκούραστη θέαση.

Έτσι, η τεχνολογική τάση, στρέφει το «βάρος» από τους ίδιους τους υπολογιστές, στις οθόνες, οι οποίες, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των τηλεδιασκέψεων υψηλών απαιτήσεων, πρέπει να «χωρέσουν» έναν τεράστιο όγκο πληροφόρησης και δεδομένων, διαθέτοντας παράλληλα «επιφάνεια» για τις παρουσιάσεις, αλλά και διατηρώντας ένα αναπαυτικό οπτικό περιβάλλον για τους χρήστες.

Για να ανταποκριθεί στο απαιτητικό αυτό περιβάλλον εργασίας, η κορυφαία εταιρεία Dell παρουσίασε μια νέα γενιά monitors, ειδικά διαμορφωμένη στις απαιτήσεις των τηλεδιασκέψεων. Με δυνατότητα επιλογών για επιφάνεια 24, 27 ή 34 ιντσών, η νέα γενιά monitors, μεταφέρει στο περιβάλλον της οθόνης πολλά από τα περιφερειακά συστήματα, που μέχρι πρότινος αποτελούσαν στοιχεία των desktops (όπως για παράδειγμα, μικρόφωνο, camera ή θύρες USB) και γίνεται η πρώτη που πρακτικά λειτουργεί σαν ένα all-in-one computer. Και ταυτόχρονα, η νέα γενιά monitors της Dell είναι η πρώτη στον κόσμο, ειδικά πιστοποιημένη για χρήση του προγράμματος τηλεδιασκέψεων Microsoft Teams.

Στα ειδικά τεχνικά χαρακτηριστικά που δίνουν μοναδικές δυνατότητες στη νέα σειρά monitors της Dell< περιλαμβάνονται:

- Ενσωματωμένη camera υψηλής ευκρίνειας (HD) των 5 megapixel.

- Σύστημα αναγνώρισης προσώπου Windows Hello.

- Ενσωματωμένα ηχεία  2 x 5W με δυνατότητα surround sound.

- Ενσωματωμένο μικρόφωνο με σύστημα περιορισμού του θορύβου (noise cancellation) του περιβάλλοντος χώρου, ώστε τυχόν ανεπιθύμητοι ήχοι να μην μεταφέρονται στις τηλεδιασκέψεις.

- Θύρες USB 3.0 με δυνατότητα τροφοδοσίας μέχρι 90W, ώστε να φορτίζονται άλλες συσκευές.

- Θύρα Ethernet.

- Και εξειδικευμένο πλήκτρο για τη χρήση του Microsoft Teams.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον χαρακτηριστικό αφορά τη δυνατότητα πλήρους περιστροφής της οθόνης κατά 90 μοίρες (από landscape σε portrait) με ταυτόχρονη αυτόματη αναδιάταξη των δεδομένων της επιφάνειας. Το χαρακτηριστικό αυτό, είναι ιδιαίτερα χρήσιμο, σε περιπτώσεις που οι ανάγκες μιας τηλεδιάσκεψης, ή και άλλης εργασίας, απαιτήσουν την αλλαγή περιβάλλοντος ώστε να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα.

Όλα αυτά, συνδυάζονται με το σύστημα θέασης Comfort View Plus, που περιορίζει τις λεγόμενες Blue light εκπομπές, για αβλαβή και πολύωρη εργασία χωρίς κόπωση των οφθαλμών.

Τα 3 monitors

Το μοντέλο των 24 ιντσών, C2422HE, με τεχνολογία IPS, διαθέτει οθόνη ανάλυσης FHD (1920X1080) με χρόνο απόκρισης 8ms. Η αναλογία οθόνης είναι 16:9, με αντίθεση: 1000:1 και φωτεινότητα 250 cd/m².

Το μοντέλο των 27 ιντσών, C2722DE, με τεχνολογία IPS, διαθέτει οθόνη ανάλυσης QHD (2560X1440) με χρόνο απόκρισης 8ms. Η αναλογία οθόνης είναι 16:9, με αντίθεση: 1000:1 και φωτεινότητα 350 cd/m².

Το μοντέλο των 34 ιντσών, C3422WE, είναι καμπύλης (curved) οθόνης. Με τεχνολογία IPS, διαθέτει οθόνη ανάλυσης : WQHD (3440X1440) με χρόνο απόκρισης 8ms. Η αναλογία οθόνης είναι 21:9, με αντίθεση: 1000:1 και φωτεινότητα 300 cd/m².

Περισσότερες πληροφορίες για τα 3 προϊόντα μπορείτε να βρείτε εδώ