Τα Lidl δίνουν ώθηση στη γνώση

Τα Lidl δίνουν ώθηση στη γνώση

Από τη Θεσσαλονίκη αρχίζουν οι εξετάσεις σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο για τη συμμετοχή στα νέα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια.

H Lidl Hellas στηρίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πρωτοποριακό Κέντρο για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά /- Center for Talented Youth (CTY)  Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. Το Κέντρο  ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013  σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Johns Hopkins και με την ιδρυτική  δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η Lidl Hellas θα υποστηρίξει το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά προσφέροντας 60.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα διατεθεί για υποτροφίες σε τουλάχιστον 20 παιδιά καλύπτοντας το κόστος συμμετοχής τους στα θερινά προγράμματα του CTY Greece, και παράλληλα θα υποστηρίξει εκδηλώσεις γνωριμίας με το πρόγραμμα δίνοντας την ευκαιρία σε 250 παιδιά σε όλη την Ελλάδα να εξερευνήσουν τον θαυμαστό κόσμο της γνώσης και να ανακαλύψουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους.

Βασικός σκοπός του CTY Greece είναι να ανακαλύπτει και να εκπαιδεύει παιδιά της Β'' Δημοτικού έως και της Β'' Λυκείου που διαθέτουν ιδιαίτερα ταλέντα ή χαρίσματα, που διακρίνονται με τις επιδόσεις τους ή με τις ιδιαίτερες ικανότητές τους και που ξεχωρίζουν για την αγάπη τους στη μάθηση πέρα από τα στενά όρια του σχολικού προγράμματος. Στο πλαίσιο αυτό, το CTY Greece προσφέρει διαδικτυακά (on line), μονοήμερα ή  Σαββατοκύριακου, και θερινά προγράμματα στη Θεσσαλονίκη, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια, και στην Αθήνα.

Προκειμένου να συμμετέχει κάποιος μαθητής στα προγράμματα αυτά, θα πρέπει να λάβει μέρος στις εξετάσεις του CTY Greece που διεξάγονται κάθε χρόνο.

Οι εξετάσεις θα διενεργηθούν  σε 16 πόλεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο (Λευκωσία) και η  διαδικασία των εγγραφών έχει ήδη ξεκινήσει. Οι μαθητές που θα κριθούν επιλέξιμοι θα έχουν τη δυνατότητα ανάλογα με την ηλικία τους, να παρακολουθήσουν προγράμματα που προσφέρει το Κέντρο όπως διαδικτυακά (online) μαθήματα, διήμερα προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων. 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εξετάσεων και εγγραφών έχει ως εξής:

*Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε τον παρακάτω ιστότοπο: www.cty-greece.gr