Τα κρούσματα αυξάνονται, οι πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων επεκτείνονται

Τα κρούσματα αυξάνονται, οι πλατφόρμες τηλεδιασκέψεων επεκτείνονται

Η εφαρμογή τηλεδιασκέψεων Webex της εταιρείας Cisco κατέγραψε 590 εκατ. συμμετέχοντες τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να ξεπεράσει τα 600 εκατ. αυτόν τον μήνα, διπλασιάζοντας σχεδόν τα νούμερα που κατέγραφε τον Μάρτιο, όταν οι χώρες άρχισαν για πρώτη φορά να κλείνουν λόγω της πανδημίας.

Αφού οι εργασιακοί χώροι κλείνουν λόγω του Covid-19, οι πλατφόρμες όπως το Webex, το Zoom και το Teams της Microsoft γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς μεταξύ των εργαζομένων από το σπίτι.

Κι ενώ η επέκταση του αριθμού χρηστών του Webex ξεκίνησε τον Μάρτιο, δεν έχει ακόμη σταματήσει, ενώ τον Οκτώβριο, εν μέσω αναζωπύρωσης της πανδημίας, οι συμμετέχοντες έχουν φτάσει σε αριθμό ρεκόρ, αναφέρει το Reuters.

Το Webex κατέγραψε 324 εκατ. χρήστες τον Μάρτιο. Το Zoom ανακοίνωσε τον Απρίλιο ότι οι ημερήσιοι χρήστες είχαν φτάσει τα 300 εκατ. ενώ τον ίδιο μήνα η πλατφόρμα Teams χρησιμοποιούνταν από 200 εκατ. άτομα. Οι αριθμοί αυτοί ίσως να μην είναι συγκρίσιμοι, μια που οι πλατφόρμες χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους μέτρησης των χρηστών.

Οι πλατφόρμες Webex και Teams επικεντρώνονταν αρχικά σε επιχειρήσεις, ενώ το Zoom απευθύνθηκε σε μία ευρύτερη αγορά, προωθώντας τη χρήση του για τα πάντα, από ψηφιακές σχολικές τάξεις έως θρησκευτικές λειτουργίες.

Παρόλο που οι συμμετέχοντες σε τηλεσυναντήσεις έχουν τριπλασιαστεί σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εξακολουθεί να προέρχεται από τις επιχειρήσεις.

Ωστόσο η Cisco σκοπεύει να το αλλάξει, λανσάροντας ένα νέο προϊόν για τα σχολεία και εστιάζοντας επιθετικά στην εκπαίδευση.