Τα hedge funds κρυπτονομισμάτων καταγράφουν εκρηκτικά κέρδη εν μέσω εκτίναξης των δανείων

Τα hedge funds κρυπτονομισμάτων καταγράφουν εκρηκτικά κέρδη εν μέσω εκτίναξης των δανείων

Τα hedge funds κρυπτονομισμάτων έχουν καταγράψει εντυπωσιακά κέρδη φέτος, επωφελούμενα από την αύξηση των συναλλαγών που επιτρέπουν σε δανειστές και δανειζόμενους να αποφύγουν τις τράπεζες, καθώς και από την σταθερή άνοδο της τιμής του bitcoin.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ένας δείκτης hedge fund κρυπτονομισμάτων του Vision Hill Group που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2018, έδειξε να έχουν απόδοση 126% το 2020.

Σε θετικά επίπεδα κινήθηκαν και τα εκτός κρυπτονομισμάτων hedge funds, σύμφωνα με τον αντίστοιχο δείκτη της BarclayHedge, αλλά με αποδόσεις μόλις 1,7% τον Σεπτέμβριο.

Η εμφάνιση της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, που αποτελείται από πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων που διευκολύνουν τον δανεισμό εκτός των παραδοσιακών τραπεζικών συστημάτων, βρέθηκε στο επίκεντρο των δυναμικών επιδόσεων των hedge funds κρυπτονομισμάτων φέτος, σύμφωνα με τον Σκοτ Άρμι, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Vision Hill.

Το συνολικό ποσό των δανείων σε πλατφόρμες αποκεντρωμένης χρηματοδότησης έφτανε τα 11,1 δισ. δολάρια χτες, Πέμπτη, ενισχυμένος κατά 180% σε σύγκριση με τα 4 δισ. δολάρια του Αυγούστου.

Εντωμεταξύ, η άνοδος πάνω από 80% του bitcoin φέτος βοήθησε επίσης την ενίσχυση των hedge funds κρυπτονομισμάτων, καθώς προκάλεσε ράλι στην αγορά τους.

Για παράδειγμα, η εταιρεία Off the Chain Capital ανακοίνωσε αποδόσεις 94% έως τώρα για το 2020 και μέσες ετήσιες αποδόσεις της τάξης του 112% από τη δημιουργία της το 2016, αγοράζοντας με έκπτωση bitcoin από όσους επηρεάστηκαν από το χακάρισμα του 2014 (όταν 24.000 πελάτες έχασαν την πρόσβαση σε bitcoin αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων).