Τα 14 ευρώ δίνει τιμή – στόχο για ΟΠΑΠ η Euroxx

Τα 14 ευρώ δίνει τιμή – στόχο για ΟΠΑΠ η Euroxx

Σε αναβάθμιση της μετοχής του ΟΠΑΠ προχώρησε η Euroxx Χρηματιστηριακή, ανεβάζοντας την τιμή – στόχο στα 14 ευρώ, ήτοι περίπου 28% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, διατηρώντας παράλληλα σύσταση «overweight». 

Όπως σημειώνουν οι αναλυτές της ΑΧΕ, ο Οργανισμός έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεών του, ενώ έχει χαμηλότερη δομή κόστους, κάτι που του επιτρέπει να προχωρά σε σημαντικές επιστροφές κεφαλαίων προς του μετόχους.

Παράλληλα, η ωρίμανση των δραστηριοτήτων στα VLTs καθώς και η βελτίωση της μακροοικονομικής εικόνας της χώρας προσφέρουν ένα ισχυρό momentum σε ότι αφορά την ανάπτυξη της κερδοφορίας.

H Euroxx σημειώνει πως η κυβέρνηση αναμένεται να οριστικοποιήσει σύντομα ένα νέο πλαίσιο στον τομέα παιγνίων, σύμφωνα με το οποίο θα δοθούν 7ετείς άδειες με κόστος 3 εκατ. ευρώ για δραστηριότητες on-line στοιχηματισμού, συν άλλα 2 δισ. ευρώ για on-line παιχνίδια καζίνο.

Γενικότερα, όπως αναφέρει η ΑΧΕ, η ρύθμιση της ελληνικής διαδικτυακής αγοράς gaming θα είναι θετική για τον ΟΠΑΠ, δεδομένου ότι θα δημιουργήσει ίσους όρους ανταγωνισμού για όλους τους συμμετέχοντες.