Τ. Θεοδωρικάκος: 35.000 θέσεις στην κοινωφελή εργασία

Τ. Θεοδωρικάκος: 35.000 θέσεις στην κοινωφελή εργασία

Στις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμη η προκήρυξη του Υπουργείου Εργασίας για 35.000 θέσεις εργασίας σε κοινωφελή εργασία, δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, σημειώνοντας πως «οι 1000 από αυτές θα οδηγηθούν από τις Αρχιεπισκοπές Αθηνών και Κρήτης».

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στην τροπολογία που ψηφίζεται αυτή την εβδομάδα και η οποία προβλέπει διπλάσιο χώρο για τραπεζοκαθίσματα χωρίς επιπλέον χρέωση, τονίζοντας ότι ο εκάστοτε δήμος θα μπορεί, σε συνεργασία με την αστυνομία, να προχωρά σε πεζοδρόμηση των οδών είτε για όλη τη μέρα είτε σε συγκεκριμένες ώρες, για να υπάρχει επιπλέον χώρος για τραπεζοκαθίσματα.

Αναφερόμενος στο σχέδιο στήριξης της οικονομίας και της εργασίας που θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα ο Κυρ. Μητσοτάκης, ο κ. Θεοδωρικάκος σημείωσε πως αυτό θα αφορά κυρίως τον τουρισμό, σημειώνοντας πως «θα υπάρχουν προβλήματα, αλλά θα τα αντιμετωπίσουμε, θα πάμε καλά». 

Όσο αφορά την επαναλειτουργία των παιδικών σταθμών,τόνισε ότι αναμένονται οδηγίες από την ειδική επιτροπή.

«Η εικόνα που έχουμε είναι ότι από Σεπτέμβριο τα πράγματα θα λειτουργήσουν κανονικά», είπε για τη νέα χρονιά, διευκρινίζοντας ότι, για το τώρα αναμένεται η απόφαση της επιτροπής, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα κι άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο οι παιδικοί σταθμοί να ανοίξουν μαζί με τα Δημοτικά σχολεία.