Τ. Πετρόπουλος: Δεν θα δοθούν σε όλους τα αναδρομικά - Μόνο για υποθέσεις που έκρινε το ΣτΕ

Τ. Πετρόπουλος: Δεν θα δοθούν σε όλους τα αναδρομικά - Μόνο για υποθέσεις που έκρινε το ΣτΕ

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ για την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για επιστροφή περικοπών σε συνταξιούχους ξεκαθάρισε ότι δεν παράγει νομολογία και δεν υπάρχει θέμα αναδρομικότητας.

Η επιστροφή αναδρομικών αφορά υποθέσεις που έχουν κριθεί από το ΣτΕ και δεν είναι απόφαση υπέρ όλων, γιατί θίγεται το δημόσιο συμφέρον, τόνισε ο κ. Πετρόπουλος.

Παράλληλα σημείωσε ότι δεν μπορεί αυτή τη στιγμή να ανταποκριθεί το δημόσιο ταμείο αφού -από τις προηγούμενες κυβερνήσεις- έχει δεσμευθεί η χώρα να μην υπερβαίνει το όριο του 16,2% του ΑΕΠ για τις συντάξεις.

Ο κ. Πετρόπουλος κατηγόρησε τον πρώην υπουργό επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Κουτρουμάνη, ότι πρώτα έφτιαξε το νομοσχέδιο που έκοβε τις συντάξεις και σήμερα διαμαρτύρεται πως αυτό δεν είναι σωστό. «Ο κ. Κουτρουμάνης διακατέχεται από έλλειψη πολιτικής συνέπειας για κάτι που έκανε αυτός και τώρα καλεί τη σημερινή κυβέρνηση να πληρώσει» ανέφερε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Τόνισε, επίσης, ότι τη στιγμή που η κυβέρνηση δίνει μάχη για να μην περικοπούν οι συντάξεις κάποιοι κάνουν πολιτικά παιχνίδια με τα αναδρομικά ως αντίβαρο στην επιλογή της κυβέρνησης.