Τ. Ερντογάν: Προχωράμε σε μποϊκοτάζ αμερικανικών ηλεκτρονικών προϊόντων

Τ. Ερντογάν: Προχωράμε σε μποϊκοτάζ αμερικανικών ηλεκτρονικών προϊόντων

Μποϊκοτάζ στα ηλεκτρονικά προϊόντα από την Αμερική θα ξεκινήσει η Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, ο οποίος τραβάει το σκοινί της αντιπαράθεσης με τις ΗΠΑ.

Σχετικά με το μποϊκοτάζ, ο Ερντογάν ανέφερε ότι «θα μποϊκοτάρουμε τα ηλεκτρονικά προϊόντα της Αμερικής. Αν αυτοί έχουν iPhone, υπάρχει και η Samsung από την άλλη πλευρά. Επίσης, έχουμε και τη δική μας Venus Vestel. Θα λάβουμε αυτά τα μέτρα».

Οι Τουρκικές Αερογραμμές ανακοίνωσαν σήμερα ότι δόθηκε εντολή στις διαφημιστικές εταιρίες που έχουν αναλάβει την προβολή τους να μην δίνουν διαφήμιση σε αμερικανικές εταιρίες.

Την ώρα που πληροφορίες του Bloomberg αναφέρουν πως ο σύμβουλος Ασφαλείας του Τραμπ, Τζον Μπόλτον, έστειλε τελεσίγραφο στον τούρκο πρέσβη ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν τίποτα άλλο να διαπραγματευτούν μέχρι να απελευθερωθεί ο αμερικάνος πάστορας, ο Ερντογάν «αντεπιτίθεται» εντείνοντας τη διαμάχη με την Ουάσινγκτον.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι η Άγκυρα αντιμετωπίζει μια «οικονομική επίθεση» εξαιτίας της σύλληψης του αμερικανού πάστορα Αντριου Μπράνσον και αναφέρθηκε στις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Τουρκίας.

«Η Τουρκία έχει ένα από τα πιο σταθερά τραπεζικά συστήματα στον κόσμο», δήλωσε σε ομιλία του στην Άγκυρα σε εκδήλωση για την 16η επέτειο της ίδρυσης του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ.

«Μπορούμε να κάνουμε δύο πράγματα: το ένα στην οικονομία και το άλλο στην πολιτική. Έχουμε λάβει τα μέτρα που χρειάζεται η οικονομία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε... Το πιο σημαντικό, νομίζω, είναι ότι διατηρούμε ισχυρή πολιτική θέση», πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως η Τουρκία εισάγει από τις ΗΠΑ αγαθά αξίας περίπου 12 δισ. δολαρίων το χρόνο και εξάγει προϊόντα αξίας 9,4 δισ. δολαρίων. Αυτό σημαίνει πως οι ΗΠΑ είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας. Μετά τη δήλωση για το μποϊκοτάζ, η μετοχή της τουρκικής Venus Vestel ενισχύεται 7% στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε ακόμα:

- Τραμπ σε Ερντογάν: Καμία διαπραγμάτευση, αν δεν απελευθερωθεί ο πάστορας

- Νέα προσφυγή του αμερικανού πάστορα στην τουρκική δικαιοσύνη για να αφεθεί ελεύθερος