ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1988η
Κυριακή, 11 Απριλίου 2021

ΓΔ: 891,69 6,92 (0,78 %)

Τζίρος: 69,94 εκατ. €   RT

Swatch Bioceramic: Η νέα γενιά καινοτόμων ρολογιών είναι εδώ

Swatch Bioceramic: Η νέα γενιά καινοτόμων ρολογιών είναι εδώ
swatchgroup.com

Σε μία εποχή που οι καταναλωτικές συνήθειες μεταβάλλονται ταχέως, οι φιλικές στο περιβάλλον προϊοντικές λύσεις που προτείνουν οι εταιρείες διεθνώς κερδίζουν έδαφος. Όταν αυτές οι λύσεις συνδυάζονται με την κομψότητα, την αντοχή , την καινοτομία και το brand της…Swatch τότε η αγορά υποδέχεται αυτές τις λύσεις με ενθουσιασμό. 

Έτσι και με τη νέα γενιά προϊόντων της ελβετικής πολυεθνικής, την «Swatch Bioceramic» (Βιοκεραμικό), η οποία παρουσιάστηκε χθες  από δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Swatch. Οι Carlo Giordanetti, Swatch Art Peace Hotel CEO και Bernardo Tribolet, Vice President Marketing της εταιρείας παρουσίασαν τη νέα μοναδική σειρά της Swatch. Το νέο προϊόν χαρακτηρίζεται από τον μοναδικό τρόπο παραγωγής του, όπως είπαν τα δύο στελέχη, «τον μαγικό τρόπο που δημιουργήθηκε». Ποιός είναι αυτός; Πρώτον, το πλαστικό βιολογικής προέλευσης, τo λεγόμενο «biosourced plastic». Επομένως το «πλαστικό» είναι 100% βιολογικό και φιλικό στο περιβάλλον. Τί έκαναν στα εργαστήρια της ελβετικής εταιρείας;  Δημιούργησαν το βιολογικό πλαστικό, το οποίο το ένωσαν με κεραμική σκόνη. Και εγγένετο η νέα σειρά ρολογιών …Bioceramic  (βιοκεραμικό) Swatch. 

Στην ουσία όπως σημείωσαν οι δύο ομιλητές, πρόκειται για ένα νέο προϊόν το οποίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί στην αγορά. Η παραγωγή του όμως μόνο εύκολη δεν ήταν. Στα εργαστήρια της εταιρείας στην Ελβετία εργάστηκαν περισσότεροι από 500 επιστήμονες, ενώ το τμήμα R&D της πολυεθνικής έφτασε σε αυτό το μοναδικό προϊόν μετά από αρκετές προσπάθειες.  Το καινοτόμο προϊόν αποτελείται από 1/3 πλαστικού βιολογικής προέλευσης και 2/3 από κεραμική σκόνη. 

Η νέα σειρά ρολογιών είναι κομψή,  δυνατή, ανθεκτική έχοντας μια μοναδική μεταξένια αίσθηση και διατίθεται σε πέντε χρώματα:Άσπρο, μαύρο,ροζ, γκρι και μπλε ανοιχτό.  Η συλλογή BIG BOLD σε ΒΙΟΚΕΡΑΜΙΚΟ βασίζεται σε μια διακριτική, αγνή και ουσιώδη σχεδιαστική ιδέα, αφαιρετική ως επί το πλείστον, ώστε να επιτρέψει στο νέο υλικό να αξιοποιηθεί διακριτά στο μέγιστο δυνατό βαθμό χάριν στο  εμβληματικό “see-through” χαρακτηριστικό στοιχείο της Swatch. Το λουράκι, το τζάμι και τα θηλάκια είναι  κατασκευασμένα από πλαστικό βιολογικής προέλευσης.

Το ξεχωριστό αυτό προϊόν έρχεται λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία των πρώτων Swatch που κατασκευάστηκαν από υλικά φυσικής προέλευσης τον Σεπτέμβριο του 2020. Το επίσημο λανσάρισμα της νέας καινοτόμας σειρά  στα καταστήματα της εταιρείας  θα γίνει στις 15 Απριλίου . Στη διαδραστική και ενδιαφέρουσα παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε χθες αναλύθηκαν και οι πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται η δραστηριότητα της Swatch. Όπως σημείωσαν οι ομιλητές, η καινοτομία, η υπευθυνότητα, η χρήση τεχνολογιών αιχμής και τα προϊόντα που πρωτοτυπούν σε μία άκρως ανταγωνιστική αγορά, όπως αυτή των ρολογιών, βρίσκονται στον πυρήνα της φιλοσοφίας και της δραστηριότητας της Swatch. 

Βασιζόμενοι λοιπόν στη φιλοσοφία της εταιρείας , η αγορά αναμένει και άλλα λανσαρίσματα καινοτόμων προϊόντων που συνδυάζουν την τεχνολογία με φιλικά στο περιβάλλον συστατικά.  Μέχρι το τέλος του 2021 όλες οι βασικές προϊόντικές κατηγορίες Swatch θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη δική τους εξερεύνηση στη χρήση του ΒΙΟΚΕΡΑΜΙΚΟΥ.