Σύσκεψη Μητσοτάκη με ηγεσία του ΥΠΟΙΚ για τις επιπτώσεις του κορονοϊού

Σύσκεψη Μητσοτάκη με ηγεσία του ΥΠΟΙΚ για τις επιπτώσεις του κορονοϊού

Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συζητήσουν τις επιπτώσεις του διεθνούς προβλήματος του κορονοϊού στην ελληνική οικονομία, στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης παρουσιάστηκαν από το οικονομικό επιτελείο εναλλακτικά σενάρια και κατατέθηκαν προτεινόμενα μέτρα για κάθε σενάριο, για την αγορά εργασίας και για τις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών.

Όπως ενημέρωσε το υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους εταίρους της Ε.Ε. προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση και να αναληφθούν κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης αναλαμβάνει το συντονισμό των επαφών με τους εκπροσώπους των κλάδων της οικονομίας που επηρεάζονται ή πιθανόν να επηρεαστούν από την εξάπλωση της νόσου προκειμένου να αναληφθούν οι κατάλληλες δράσεις.

Καταλήγοντας, το ΥΠΟΙΚ τονίζει ότι «η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το πρόβλημα με σοβαρότητα, προνοητικότητα και υπευθυνότητα».