Σύντομα στο Χ.Α. η Noval, ο βραχίονας real estate του ομίλου Viohalco

Σύντομα στο Χ.Α. η Noval, ο βραχίονας real estate του ομίλου Viohalco

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Μια ακόμη εισηγμένη θα αποκτήσει σύντομα ο όμιλος Viohalco, καθώς την Παρασκευή το απόγευμα η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρείχε άδειας λειτουργίας στην υπό σύσταση θυγατρική εταιρεία Noval ΑΕΕΑΠ του ομίλου Viohalco. Πιο αναλυτικά, η άδεια δόθηκε στην εταιρεία με την επωνυμία «ΝΟΒΑΛ ΠΡΟΠΕΡΤΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ», για τη λειτουργία της ως Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων σε Ακίνητη Περιουσία. 

Σύμφωνα με την ειδική νομοθεσία για τις ΑΕΕΑΠ, σύντομα – και μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες - αναμένεται οι μετοχές της Noval να εισαχθούν στο ελληνικό χρηματιστήριο. 

Η Noval είχε καταθέσει την αίτηση δημιουργίας ΑΕΕΑΠ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στις 19 Ιουνίου 2017, όμως επικαιροποιήθηκε πρόσφατα. Ο μεγαλύτερος βιομηχανικός όμιλος τη χώρας, με τις δεκάδες θυγατρικές και τα 28 εργοστάσια (Ελλάδα και διεθνώς), δημιουργεί τη δική του εταιρεία διαχείρισης ακινήτων. Η Noval ετοιμάζεται εδώ και καιρό από τον όμιλο, ώστε να γίνει η κεντρική «ομπρέλα» διαχείρισης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του ομίλου Viohalco. 

Πρόκειται για «δυνατή» εισαγωγή στον κλάδο των ΑΕΕΑΠ, καθώς έχει σημαντική «προίκα» ακινήτων μεγάλης αξίας. Διαθέτει μεταξύ άλλων το εμπορικό πάρκο River West στον Kηφισό, το μεγάλο ξενοδοχείο της πλατείας Kαραϊσκάκη όπου λειτουργεί το 5άστερο Wyndham Grand Athens, το «Κ 29» επίσης στην πλατεία Καραΐσκάκη, το βιομηχανικό συγκρότημα και τα γραφεία στα Oινόφυτα και το νέο εμπορικό κέντρο Mare West στην Κόρινθο. 

Ο όμιλος διαθέτει ακίνητα στην Κόρινθο αλλά και συγκροτήματα γραφείων στο Χαλάνδρι και κτιριακά συγκροτήματα στη Σόφια και αλλού. Συνολικά το χαρτοφυλάκιο της Viohalco στα ακίνητα εκτιμάται στα 300 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα, ο όμιλος έχει κι άλλα projects στον τομέα των ακινήτων, τα οποία θα ανακοινωθούν εν καιρώ. Στην κατηγορία των γραφείων, σε εξέλιξη είναι οι κατασκευαστικές εργασίες στα δύο συγκροτήματα γραφείων στην οδό Αποστολοπούλου και στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος των Αμπελοκήπων, με το πρώτο να παραδίδεται αυτές τις ημέρες και το δεύτερο στο πρώτο τρίμηνο του 2019. 

Το δεύτερο ακίνητο, που διαθέτει κτήριο 42.000 τ.μ. με την ονομασία ''''The Orbit'''' (Η Τροχιά)  χαρακτηρίζεται από βιοκλιματικά στοιχεία, ενώ θα στεγάσει (μεταξύ άλλων) τα νέα γραφεία της εταιρείας Beat. Βρίσκεται στην Κηφισίας, ελάχιστα μέτρα πριν την Πανόρμου και για χρόνια ήταν σε απραξία.