Συντάξεις και επενδύσεις στην ατζέντα του Ευ. Τσακαλώτου στην Ασία

Δευτέρα 08 Οκτωβρίου 2018, 09:26
-A +A
Συντάξεις και επενδύσεις στην ατζέντα του Ευ. Τσακαλώτου στην Ασία

Στη Σιγκαπούρη μεταβαίνει αύριο Τρίτη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ την επομένη ημέρα θα βρίσκεται στο Χονγκ - Κονγκ, όπου θα έχει σειρά επαφών με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων. 

Στη συνέχεια, ο κ. Τσακαλώτος θα μεταβεί στο Μπαλί της Ινδονησίας για να πάρει μέρος στην Ετήσια Σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας (12- 13 Οκτωβρίου). Εκεί αναμένεται να συναντήσει και την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ενώ δεν αποκλείεται να τεθεί επί τάπητος το θέμα των συντάξεων. 

Φέτος, η φθινοπωρινή σύνοδος του ΔΝΤ πραγματοποιείται στο εξωτικό θέρετρο «Nusa Dua Integrated Resort Complex». Εκεί, θα συγκεντρωθούν 3.500 αντιπρόσωποι 189 κρατών, 1.000 δημοσιογράφοι και επιπλέον θα παρελάσουν 5.000 εκπρόσωποι εταιρειών, τραπεζών και πανεπιστημίων που θα καταθέσουν τις απόψεις τους. 

Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μαζί με τον Γιώργο Χουλιαράκη προτού προσγειωθούν στο εξωτικό Μπαλί θα προσπαθήσουν -ακόμη μία φορά έπειτα από το Λονδίνο- για έναν νέο κύκλο επαφών με επενδυτές σε Σιγκαπούρη και Χονγκ Κονγκ. 

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, το ταξίδι έχει οργανώσει ο επενδυτικός οίκος Rothschild, που λειτουργεί ως σύμβουλος της κυβέρνησης, και αποτελεί συνέχεια του προγράμματος των συναντήσεων που έχουν ξεκινήσει από το καλοκαίρι (Βοστόνη, Νέα Υόρκη) με διαχειριστές κεφαλαίων, τραπεζίτες και ξένα funds με σκοπό τη διεύρυνση της επενδυτικής βάσης.

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα