Σύννεφα… Δομαζάκη στην διάσωση της Creta Farms

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2019, 13:34
-A +A
Σύννεφα… Δομαζάκη στην διάσωση της Creta Farms

Επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες του Άδωνι Γεωργιάδη, για την πρόοδο στην υπόθεση εξεύρεσης λύσης για την Creta Farms και ιδιαίτερα ως προς τις δεσμεύσεις των μεγαλομετόχων προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς στη συνάντηση που είχε νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τον Μάνο Δομαζάκη, ο τελευταίος εμφανίστηκε αντίθετος στην απαίτηση των τραπεζών να δώσει ως ενέχυρο τις μετοχές που ελέγχει στην εταιρεία.

Ο κ. Γεωργιάδης αναμένεται να έχει ακολούθως συνάντηση και με τον έτερο των μεγαλομετόχων τη αλλαντοβιομηχανίας, Τάκη Δομαζάκη, με την ολοκλήρωση της οποίας, θα καθοριστεί και η στάση του.

Οι συναντήσεις του υπουργού, με τους μεγαλομετόχους της Creta, είχαν συμφωνηθεί για σήμερα καθώς η πλευρά του υπουργείου διαπίστωσε καθυστέρηση στην εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει οι μεγαλομέτοχοι της Creta Farms, μετά την υπογραφή του MoU για τη διάσωση της εταιρείας.

Ειδικότερα, οι αδελφοί Δομαζάκη, μέχρι στιγμής, τουλάχιστον δεν εμφανίζονταν να συναινούν στην απαίτηση των τραπεζών για περαιτέρω ενεχυρίαση των μετοχών τους. Να σημειωθεί ότι οι πιστώτριες τράπεζες έχουν εξασφαλίσεις για το 19% των μετοχών της εταιρείας «απέναντι» σε δανεισμό ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ που έχουν χορηγήσει στην επιχείρηση.

Το θέμα είχε αναδείξει από χθες ο κ. Γεωργιάδης, σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή», σημειώνοντας ότι «οι ιδιοκτήτες της Creta Farms θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να αποφασίσουν σοβαρά εάν θα παράσχουν τις αναγκαίες εγγυήσεις στις τράπεζες ώστε να έχουν το αναγκαίο κεφάλαιο για να μπορεί να είναι η επιχείρηση σε λειτουργία ή εάν θα αποφασίσουν ότι θέλουν να ρισκάρουν μόνοι τους».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «φρέσκο χρήμα από τις τράπεζες χωρίς εγγυήσεις δεν μπορεί να δοθεί. Αν έχουν οι ιδιοκτήτες σχέδιο εγγυήσεων που μπορούν να το δεχτούν οι τράπεζες πολύ ευχαρίστως να παράσχω ξανά τις υπηρεσίες μου. Όμως στο τέλος οι μέτοχοι αποφασίζουν για τη μοίρα μιας επιχείρησης, όχι ο υπουργός».

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Κυριακή 24/11/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα