«Σύννεφα» στην εξαγορά της Yahoo από τη Verizon

«Σύννεφα» στην εξαγορά της Yahoo από τη Verizon

«Σύννεφα» στη συμφωνία εξαγοράς της Yahoo από τη Verizon φαίνεται πως φέρνει το σκάνδαλο με τη μαζική παρακολούθηση εκατομμυρίων λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από τη Yahoo.

Υπενθυμίζεται πως η Verizon συμφώνησε στην εξαγορά της Yahoo έναντι 4,8 δισ. δολαρίων.

Εχθές, η Verizon ανακοίνωσε πως υπάρχει «λογική βάση» να πιστεύει πως το γεγονός αυτό θα δημιουργήσει σημαντική επίπτωση που μπορεί να της «επιτρέψει» να αποσυρθεί από την εξαγορά.

Ο γενικός σύμβουλος της Verizon, Craig Silliman, ανέφερε σε δημοσιογράφους στην Ουάσιγκτον πως η παραβίαση των δεδομένων μπορεί να προκαλέσει την ενεργοποίηση ρήτρας που επιτρέπει στην εταιρεία να διακόψει τις διαδικασίες εξαγοράς.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος της Yahoo δήλωσε: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην αξία της Yahoo και συνεχίζουμε να ενεργούμε για την ενοποίηση με τη Verizon».

Σημειώνεται πως η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρα, σύμφωνα με την οποία η Verizon μπορεί να αποσυρθεί από την εξαγορά αν ένα γεγονός «εύλογα μπορεί να έχει σημαντική αρνητική επίπτωση στις δραστηριότητες, τα πάγια, την ακίνητη περιουσία, τη λειτουργία ή την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης».  

Τηλεφωνικά κέντρα σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ κλείνει η Verizon

Στο κλείσιμο τηλεφωνικών κέντρων σε πέντε πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης σχεδιάζει να προχωρήσει η Verizon Communications Inc., στο πλαίσιο των προσπαθειών της να ενοποιήσει τις μονάδες εξυπηρέτησης πελατών.

Σύμφωνα με το Reuters, η κίνηση αυτή θα επηρεάσει 3.200 εργαζόμενους, στους οποίους η εταιρεία προσφέρει απασχόληση σε άλλα τηλεφωνικά της κέντρα. Συνολικά, η Verizon απασχολεί 162.700 εργαζομένους.

Τον Απρίλιο, σχεδόν 40.000 υπάλληλοι της Verizon προχώρησαν σε απεργία, έπειτα από το αδιέξοδο στις συνομιλίες για τις νέες συμβάσεις εργασίας. Η απεργία αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ και κέρδισε τη στήριξη της Hillary Clinton.

Τελικά το Μάιο επετεύχθη συμφωνία και οι εργαζόμενοι σταμάτησαν την απεργία.