Συνιδρυτής WhatsApp: Έφτασε ο καιρός. Διαγράψτε το Facebook

Συνιδρυτής WhatsApp: Έφτασε ο καιρός. Διαγράψτε το Facebook

Σε διαγραφή του Facebook προέτρεψε τους χρήστες ο Brian Acton, συνιδρυτής του WhatsApp, εταιρείας που το Facebook αγόρασε για 19 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, όπου έχει σχεδόν 21.000 followers ανέφερε:

Ο Acton παρέμεινε στην WhatsApp για αρκετά χρόνια, μετά την εξαγορά της από τη Facebook, πρoτού παραιτηθεί για να δημιουργήσει το Signal Foundation νωρίτερα αυτό το έτος.

Ο άλλος συνιδρυτής του WhatsApp, Jan Koum, εξακολουθεί να ηγείται της εταιρείας και βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο του Facebook.

Το Facebook εξακολουθεί να βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο του σκανδάλου για τα προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του κατέληξαν παράνομα στα χέρια της εταιρείας Cambridge Analytica

Η Cambridge Analytica έλαβε τα στοιχεία αυτά από τον δημιουργό ενός κουίζ που δοκίμασαν να λύσουν 270.000 χρήστες του Facebook. Ο δημιουργός του κουίζ «πέρασε» τα δεδομένα στην Cambridge Analytica παραβαίνοντας την πολιτική απορρήτου του Facebook.

Το Facebook ήξερε για τη διαρροή δεδομένων ήδη από το 2015, αλλά το κοινό το έμαθε μόνο μετά από αναφορές στους New York Times και στον Observer το Σαββατοκύριακο.

Η Cambridge Analytica χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό από τον Robert Mercer, ο οποίος στήριξε επίσης και την προεκλογική εκστρατεία του προέδρου Trump, βοηθώντας την καμπάνια του να στοχεύσει πολιτικές διαφημίσεις στο Facebook.