Συνεργασία της Nvidia με Uber, Volkswagen και Baidu για την κατασκευή αυτόνομων οχημάτων

Συνεργασία της Nvidia με Uber, Volkswagen και Baidu για την κατασκευή αυτόνομων οχημάτων

Σε συνεργασία με την Uber, τη Volkswagen και την κινεζική Baidu θα προχωρήσει η Nvidia προκειμένου να ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό.

Σύμφωνα με το CNBC, η Uber θα χρησιμοποιήσει τα chips της Nvidia για το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που θα χρησιμοποιείται στο ηλεκτρονικό σύστημα του στόλου των αυτοκινήτων.

Η Nvidia, εκτός από κάρτες γραφικών για υπολογιστές, κατασκευάζει και chips γραφικών τα οποία είναι βασικά στοιχεία του όλου στησίματος των αυτόνομων αυτοκινήτων.

Η Uber ξεκίνησε να εργάζεται στη συγκεκριμένη τεχνολογία των αυτοκινήτων χωρίς οδηγό το 2015 και από τότε έχει διεξαγάγει δοκιμές στο Πίτσμπουργκ και στην Αριζόνα. H εταιρεία ισχυρίζεται ότι τα αυτόνομα αυτοκίνητά της έχουν συμπληρώσει περισσότερες από 50.000 διαδρομές και έχουν καταγράψει περισσότερα από 2 εκατομμύρια μίλια.

Η Nvidia ανακοίνωσε επίσης συνεργασία με τη Volkswagen, με τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα "Drive IX" της Nvidia για να αναπτύξει τα επόμενα αυτοκίνητα της. Η πλατφόρμα αυτή επιτρέπει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων να εντάξουν στοιχεία όπως αναγνώριση προσώπου για το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου. 

Συνεργασία και με την κινεζική Baidu θα έχει η Nvidia με στόχο να κατασκευάσει αυτόνομο όχημα έτοιμο προς παραγωγή και σχεδιασμένο ειδικά για την Κίνα. Στη συμφωνία περιλαμβάνεται και η γερμανική εταιρεία κατασκευής μηχανικών μερών, ZF.

Φωτογραφία: AP/John Locher