Συνεργασία Intracom Telecom και Nour Smart Solutions στη Μ. Ανατολή και Αφρική

Συνεργασία Intracom Telecom και Nour Smart Solutions στη Μ. Ανατολή και Αφρική

Σε συμφωνία συνεργασίας προχώρησαν η Intracom Telecom και η Nour Smart Solutions, θυγατρική της NourNet του ομίλου Astra, για την παροχή καινοτόμων υπηρεσιών περιεχομένου και συνδεσιμότητας σε ξενοδοχεία και κτιριακά συγκροτήματα στην περιοχή της Μ. Ανατολής και της Αφρικής.

Συγκεκριμένα, η Intracom Telecom αναλαμβάνει την υποστήριξη καινοτόμων υπηρεσιών βίντεο χρησιμοποιώντας την ολοκληρωμένη λύση της fs|cdn Anywhere, που δίνει τη δυνατότητα στους παρόχους να προσφέρουν διαδραστικές υπηρεσίες περιεχομένου, τόσο σε τηλεοράσεις όσο και άλλες φορητές συσκευές, μέσω ευρυζωνικών δικτύων IP. Η Nour Smart Solutions θα συνδυάσει τα παραπάνω με τις υπηρεσίες συνδεσιμότητας που ήδη παρέχει, προκειμένου να προσφέρει μια διαφοροποιημένη και ολοκληρωμένη λύση στους πελάτες της.

Η πρώτη υλοποίηση θα αναπτυχθεί σε ένα πολυτελές συγκρότημα κατοικιών στη Σαουδική Αραβία, υποστηρίζοντας μεγάλη ποικιλία καναλιών υψηλής ευκρίνειας, καθώς και υπηρεσίες βίντεο κατά παραγγελία (Video on Demand).

Σημειώνεται ότι η Intracom Telecom διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία σε υποδομές και πλατφόρμες υπηρεσιών βίντεο, με εγκαταστάσεις σε περισσότερους από 40 τηλεπικοινωνιακούς και καλωδιακούς παρόχους στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Ο κ. Σωτήρης Μπίθας, Διευθυντής Marketing του Τομέα Τηλεπικοινωνιακού Λογισμικού της Intracom Telecom, δήλωσε σχετικά: «Η στρατηγική μας συμμαχία με τη Nour Smart Solutions, αποσκοπεί στην από κοινού προσφορά καινοτόμων υπηρεσιών περιεχομένου αλλά και συνδεσιμότητας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Η Intracom Telecom συμβάλλοντας με την τεχνογνωσία αλλά και την πολυετή εμπειρία που έχει αποκτήσει από την υλοποίηση παρόμοιων έργων διεθνώς, θα συμβάλλει ουσιαστικά ώστε η Nour Smart Solutions να διαφοροποιηθεί στην αγορά που δραστηριοποιείται».

Ο κ. Raed Taha, Γενικός Διευθυντής της Nour Smart Solutions, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με τη σύναψη αυτής της στρατηγικής συμμαχίας με την Intracom Telecom. Συνδυάζοντας την εξειδίκευση μας και αξιοποιώντας την τεχνολογία και τις λύσεις της Intracom Telecom, μπορούμε να επεκταθούμε επιτυχώς σε πολλές αγορές σε όλη την περιοχή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ