Συνεργασία ΕΤΕ - Ιδρύματος Ωνάση στο πλαίσιο του NBG Business Seeds

Συνεργασία ΕΤΕ - Ιδρύματος Ωνάση στο πλαίσιο του NBG Business Seeds

Σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds για την ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, προχωρά η Εθνική Τράπεζα. 

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση μέσα από τον πυλώνα του Πολιτισμού κινείται σε πέντε βασικούς άξονες:

- Συμμετοχή ομάδων που υποστηρίζονται από το Ίδρυμα Ωνάση στον Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds.
- Συμμετοχή ομάδων που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds στις δράσεις του Ιδρύματος.
- Συνδιοργάνωση δράσεων, εκδηλώσεων και εργαστηρίων με στόχο την προώθηση της καινοτομίας με βασικούς άξονες την παιδεία και τον πολιτισμό.
- Στοχευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση σε επιχειρηματικά θέματα ομάδων που υποστηρίζονται από το Ίδρυμα Ωνάση.
- Δυνατότητα του Ιδρύματος Ωνάση να προτείνει ώριμες νεοφυείς εταιρείες για ένταξη στο πρόγραμμα NBG Business Seeds και για διερεύνηση χρηματοδότησης.

Σημειώνεται πως το NBG Business Seeds είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας. Περιλαμβάνει δράσεις ανάδειξης και προβολής καινοτόμων ιδεών και έργων, εκπαίδευσης και καθοδήγησης ομάδων, παροχής υποδομών, δικτύωσης και χρηματοδότησης.

Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds (www.nbg.gr/nbgseeds). Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπρόσωποι επιλεγμένων προτάσεων παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon, του Facebook και της Microsoft.

Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις οικονομικής στήριξης σε συνεργασία με τον οργανισμό The People's Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Google, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey, KEMEΛ, PWC και την Endeavor Greece.