Συνεργασία Amazon – NXP για τη σύνδεση αυτοκινήτων στο cloud

Συνεργασία Amazon – NXP για τη σύνδεση αυτοκινήτων στο cloud

Η ολλανδική κατασκευάστρια ημιαγωγών NXP Semiconductors ανακοίνωσε σήμερα ότι σύναψε στρατηγική σχέση με τη μονάδα υπολογιστικής cloud της Amazon με στόχο να διευκολυνθεί η επικοινωνία αυτοκινήτων με κέντρα δεδομένων.

Η NXP είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ημιαγωγών για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και η Amazon Web Services η μεγαλύτερη υπηρεσία υπολογιστικής cloud βάσει εσόδων. Οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι η συνεργασία θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός νέου ημιαγωγού από την NXP, ο οποίος θα συγκεντρώνει στοιχεία από τα συστήματα των αυτοκινήτων και θα τα διαβιβάζει μέσω διαδικτύου για καλύτερη συνεργασία με τα κέντρα δεδομένων της Amazon.

«Διαβλέπουμε τη δυνατότητα να διευκολύνουμε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να πετύχουν σημαντικές βελτιώσεις χρησιμοποιώντας τη μηχανική μάθηση και διαρκείς ενημερώσεις», ανέφερε η ανακοίνωση της NXP.

Οι δύο εταιρείες δήλωσαν ότι θα δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη συνεργασία τους στην παρουσίαση που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Νοεμβρίου.

Πηγή: Reuters