7ος χρόνος, ημέρα 2061η
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021

Συνεργασία 20 Ιαπωνικών εταιρειών με την TSMC για την παραγωγή ημιαγωγών

Συνεργασία 20 Ιαπωνικών εταιρειών με την TSMC για την παραγωγή ημιαγωγών
ToyW / Shutterstock.com

Περίπου 20 ιαπωνικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της κατασκευάστριας ηλεκτρονικών εξαρτημάτων Ibiden, θα συνεργαστούν με την Taiwan Semiconductor Manufacturing (TSMC) για την ανάπτυξη τεχνολογίας παραγωγής μικροτσίπ στην Ιαπωνία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei.

Στα πλαίσια της κοινοπραξίας, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα πληρώσει τα μισά του κόστους δημιουργίας ερευνητικής μονάδας ύψους 37 δισ. γιέν (337 εκατ. δολάρια), όπως μεταδίδει το Nikkei.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα τον Φεβρουάριο, η TSMC είχε ανακοινώσει πως θα ξοδέψει περίπου 178 εκατ. δολάρια για τη δημιουργία ερευνητικής μονάδας στο Τόκιο της Ιαπωνίας.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θέλει να συνεργαστεί με την ταϊβανέζικη εταιρεία με σκοπό να βοηθήσει τους κατασκευαστές ημιαγωγών να παραμείνουν ανταγωνιστικοί, σε μία στιγμή που η ζήτηση για μικροτσίπ αυξάνεται με την επέκταση των δικτύων 5G, της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης, των κέντρων δεδομένων και της τεχνητής νοημοσύνης.

Σημειώνεται ότι, νωρίτερα σήμερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Πατ Γκέλσινγκερ, είχε επισημάνει ότι ενδέχεται να πάρει χρόνια για να επιλυθεί το πρόβλημα της έλλειψης ημιαγωγών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή: Reuters