Συνελήφθη ο επικεφαλής της Audi για το σκάνδαλο «ντίζελγκεϊτ»

Συνελήφθη ο επικεφαλής της Audi για το σκάνδαλο «ντίζελγκεϊτ»

Ο Ρούπερτ Στάντλερ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας Audi -θυγατρικής της Volkswagen- συνελήφθη σήμερα στο Μόναχο στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο με το λογισμικό που παραποιούσε τις εκπομπές ρύπων ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων.

Η εισαγγελία του Μονάχου απέδωσε τη σύλληψη του 55χρονου Στάντλερ στον κίνδυνο που υπάρχει να παραποιήσει ή να αποκρύψει αποδεικτικά στοιχεία της υπόθεσης. Το Bloomberg αναφέρει πως ο Στάντλερ βρισκόταν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένης μιας επιδρομής στο σπίτι του την περασμένη εβδομάδα.

Στα τέλη Μαΐου η εισαγγελία του Μονάχου είχε επεκτείνει την έρευνά της στην Audi, περιλαμβάνοντας τον Στάντλερ και ένα ακόμη μέλος του διοικητικού συμβουλίου κατηγορώντας τους για «απάτη και ψευδή διαφήμιση».

Εξάλλου στις αρχές Ιουνίου οι γερμανικές αρχές διέταξαν την ανάκληση περίπου 60.000 αυτοκινήτων Audi A6 και A7 μετά τον εντοπισμό ενός «παράνομου λογισμικού» ικανού να παραποιεί το επίπεδο των εκπομπών ρύπων, όπως είχε ανακοινώσει η ομοσπονδιακή υπηρεσία αυτοκινήτου KBA.

Το διοικητικό συμβούλιο της Volkswagen αναμένεται να συνεδριάσει πάντως σήμερα με θέμα μεταξύ άλλων και το μέλλον του Στάντλερ ο οποίος δύσκολα θα παραμείνει στη θέση του.