Νέα παράταση στη λειτουργία της ΣΕΚΑΠ

Νέα παράταση στη λειτουργία της ΣΕΚΑΠ

Στα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης του πρωτοδικείου Κομοτηνής σχετικά με το πρόστιμο 38,2 εκατ. ευρώ στη ΣΕΚΑΠ, μετά και τη σημερινή εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων.

Κύκλοι που παρακολουθούν τη διαδικασία κάνουν λόγο για θετικό κλίμα και εκτιμούν ότι η απόφαση που θα ανακοινωθεί σε ένα περίπου μήνα από σήμερα θα είναι υπέρ του αιτήματος της καπνοβιομηχανίας για αναστολή της επιβολής του επίμαχου προστίμου, θυμίζοντας άλλωστε ότι αυτή την απόφαση είχε λάβει το ίδιο δικαστήριο στις 29 Δεκεμβρίου όταν είχε τότε εκδικάσει τα προσωρινά μέτρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αμέσως μόλις εκδοθεί η οριστική απόφαση του πρωτοδικείου Κομοτηνής στα μέσα Φεβρουαρίου, η ΣΕΚΑΠ πρόκειται να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο και θα αποφανθεί οριστικά για την τύχη του προστίμου των 38 εκατ. ευρώ.

Εφόσον η απόφαση του δικαστηρίου δεν ανατρέψει τις σημερινές εκτιμήσεις, τότε και μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση του προστίμου στο ΣτΕ, η ΣΕΚΑΠ θα μπορεί να διακινεί ελεύθερα και δίχως εμπόρια τα προϊόντα της μέσω των τελωνείων της χώρας όπως κάνει σήμερα.

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ, με ανακοίνωσή τους, δηλώνουν ότι υποστηρίζουν με σθένος «τη θέση τους για την αδιάκοπη λειτουργία της εταιρείας στην ακριτική περιοχή της Θράκης και τη βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των καπνοπαραγωγών, αγροτών και εργαζομένων, όπως τα οραματίστηκε ο ιδρυτής της».

Υπογραμμίζουν ότι θα αγωνιστούν ώστε να διατηρηθεί σε λειτουργία η ΣΕΚΑΠ, η οποία αποτελεί βασικό οικονομικό πνεύμονα της περιοχής και έναν από τους πυλώνες της κοινωνικής συνοχής με την απαραίτητη διατήρηση όλων των θέσεων εργασίας, ώστε να ανακοπεί το κύμα αποβιομηχανοποίησης που μαστίζει την Θράκη. «Μαζί με τον λαό της Θράκης και την τοπική κοινωνία θα τα καταφέρουμε να διατηρήσουμε τη ΣΕΚΑΠ ζωντανή, ώστε να οδηγηθεί σε πορεία μεγάλης ανάπτυξης» καταλήγουν.