Συνεχίζεται η μάχη για τη Fox - Αυξημένη προσφορά κατέθεσε η Disney

Συνεχίζεται η μάχη για τη Fox - Αυξημένη προσφορά κατέθεσε η Disney

Στα 71,3 δισ. δολάρια αύξησε την προσφορά της η Walt Disney για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών του κινηματογραφικού και τηλεοπτικού οργανισμού Twenty-First Century Fox, υπερβαίνοντας την προσφορά της Comcast ύψους 65 δισ. δολαρίων.

Η νέα προσφορά μπορεί να είναι πολύ ελκυστική για τον μεγαλύτερο μέτοχο της Fox, τον Ρούπερτ Μέρντοχ, ο οποίος κατέχει το 17% των μετοχών καθώς και δικαίωμα ψήφου μαζί με την οικογένειά του.

Όπως αναφέρει το Reuters, με την προσφορά της Comcast -πρόκειται για την μεγαλύτερη πρόταση εξαγοράς σε μετρητά όλων των εποχών- οι Μέρντοχ θα βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλό φόρο κεφαλαιουχικών κερδών. Ενώ η προηγούμενη προσφορά της Disney ήταν εξ ολοκλήρου σε μετοχές.

Το διοικητικό συμβούλιο της Fox χαρακτήρισε την νέα προσφορά της Disney "ανώτερη" από την πρόταση της Comcast, καθώς και ικανή να δημιουργήσει "μια από τις μεγαλύτερες και πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο".

Η αναθεωρημένη προσφορά της Disney ύψους 38 δολαρίων ανά μετοχή, (αφορά 50% μετρητά και 50% σε μετοχές), είναι κατά 10 δολάρια ανά μετοχή υψηλότερη από την πρώτη προσφορά που είχε υποβάλει τον Δεκέμβριο του 2017. Η τελευταία προσφορά της Comcast ήταν 35 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά. Η Disney θα αναλάβει επίσης 13,8 δισ. δολάρια από το καθαρό χρέος της Fox, εκτοξεύοντας το συνολικό αντίτιμο της εξαγοράς σε 85,1 δισ. δολάρια.

Η Disney και η Comcast θέλουν να ενισχύσουν τις δικές τους δραστηριότητες στον τομέα της ψυχαγωγίας αποκτώντας πασίγνωστες τηλεοπτικές εκπομπές και κινηματογραφικές παραγωγές, όπως οι υπερήρωες "X-Men" και οι "The Simpsons", για να μπορούν να ανταγωνιστούν στα ίσια τους ταχέως αναπτυσσόμενους ψηφιακούς ανταγωνιστές τους, Netflix και Amazon.