Συνεχίζει την προσπάθεια έγκρισης της συγχώνευσης με την Deutsche Boerse η LSE

Συνεχίζει την προσπάθεια έγκρισης της συγχώνευσης με την Deutsche Boerse η LSE

Η εταιρία λειτουργίας του χρηματιστήριου του Λονδίνου London Stock Exchange ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για να κερδίσει την έγκριση για την σχεδιαζόμενη συγχώνευση με την Deutsche Boerse, μια συμφωνία 29 δισεκ. ευρώ που θεωρείται εν πολλοίς καταδικασμένη.

Η LSE ανακοίνωσε την Κυριακή ότι δεν θα ικανοποιήσει την νέα προϋπόθεση που έθεσαν οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα ανταγωνισμού προκειμένου να εγκριθεί η συγχώνευση με την Deutsche Boerse, εκτροχιάζοντας ουσιαστικά τη συμφωνία.

«Ο όμιλος συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για την προτεινόμενη συγχώνευση με την Deutsche Boerse», ανέφερε το χρηματιστήριο του Λονδίνου σε σημερινή ανακοίνωση με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων για το 2016.

Η ΕΕ αναμένεται να λάβει την απόφασή της για τη συγχώνευση στις 13 Απριλίου. Η LSE αρνήθηκε να πουλήσει την πλατφόρμα MTS προκειμένου να ικανοποιήσει τις αρχές ανταγωνισμού της ΕΕ.

«Εάν προχωρήσει η συγχώνευση τα κεντρικά γραφεία θα είναι στο Λονδίνο»

Εάν προχωρήσει η συγχώνευση της London Stock Exchange και της Deutsche Boerse, η νέα εταιρία θα έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Λονδίνο όπως έχει προγραμματιστεί, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας λειτουργίας του χρηματιστηρίου του Λονδίνου Ξαβιέ Ρολέ.

Οι ρυθμιστικές αρχές στη Γερμανία πιέζουν τα κεντρικά γραφεία να μετακινηθούν στη Φρανκφούρτη καθώς δεν θέλουν η έδρα της εταιρίας να βρίσκεται εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεδομένης της απόφασης της Βρετανίας να αποχωρήσει από την ΕΕ.

«Αυτό οικοδομείται ως συγχώνευση, όχι για να υπάρξει εκχώρηση εξουσίας», δήλωσε ο Ρολέ σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους. «Δεν είναι ένα έργο που τροφοδοτείται από εθνικισμό».

Την Κυριακή, η LSE είπε ότι δεν θα δεχθεί μια βασική προϋπόθεση που έθεσαν οι αρμόδιοι αξιωματούχοι της ΕΕ για θέματα ανταγωνισμού προκειμένου να εγκριθεί η συγχώνευση των 29 δισεκ. ευρώ, εκτροχιάζοντας ουσιαστικά τη συμφωνία.

Ο Ρολέ αναμένεται να αποχωρήσει από την LSE εάν προχωρήσει η συμφωνία, αλλά σήμερα δήλωσε ότι εάν η συγχώνευση καταρρεύσει, τότε «φαίνεται πως η συνταξιοδότησή μου αναβάλλεται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ