Συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου

Συνάντηση του Γ. Στουρνάρα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου

Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και μέλη της Διοίκησης είχε σήμερα αντιπροσωπεία της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, η οποία επισκέφθηκε την Τράπεζα.

Τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενημερώθηκαν για την ελληνική οικονομία και τις προοπτικές της, υπό το πρίσμα των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς και της επικείμενης αξιολόγησης από αυτούς.

Οι ευρωβουλευτές ενημερώθηκαν επίσης για την κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και κυρίως για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών και για τις λύσεις που προτείνονται για την αντιμετώπιση του ιδιαίτερα σοβαρού αυτού προβλήματος.

Από την πλευρά της Τράπεζας της Ελλάδος τονίστηκε η μεγάλη σημασία που θα έχει η θετική αξιολόγηση και οι ευκαιρίες που θα δημιουργηθούν με τη συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μέσω της τόνωσης της ρευστότητας στην αγορά και της ενίσχυσης της ανάπτυξης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, τέλος, στις συνέπειες που θα έχει στην οικονομία η παρουσία στην Ελλάδα του μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών, επιπτώσεις που δεν μπορούν ακόμη να υπολογιστούν στο σύνολό τους.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ