Συνάντηση Μ. Βορίδη-Τζ. Πάιατ για τα αγροτικά ζητήματα

Συνάντηση Μ. Βορίδη-Τζ. Πάιατ για τα αγροτικά ζητήματα

Τη μη επιβολή δασμών στα ελληνικά προϊόντα ζήτησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, από τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιβολής αντιποίνων από τις ΗΠΑ κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε γεωργικά προϊόντα της, δια της επιβολής υψηλών εισαγωγικών δασμών, ο κ. Βορίδης εξέφρασε τις πάγιες απόψεις της ΕΕ, κάνοντας παράλληλα αναφορά στις ιδιαίτερα φιλικές σχέσεις που έχει αναπτύξει η Ελλάδα με τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου των δύο χωρών.

«Ο εμπορικός αυτός πόλεμος είναι ένας πόλεμος, ο οποίος δεν αφορά την Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συμπλήρωσε: «Αντιθέτως από το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων σε γεωργικά προϊόντα ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως είναι το ελαιόλαδο, οι βρώσιμες ελιές, οι κομπόστες φρούτων και τα κατεψυγμένα κεράσια θα πληγεί το εισόδημα μεγάλου αριθμού μικρών παραγωγών».

Οι δυο πλευρές συζήτησαν, επίσης, για τη συνεργασία του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Rutgers με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για το πρόγραμμα «Νέα γεωργία, Νέα γενιά» το οποίο εκτελείται με δωρεά του ιδρύματος «Στ. Νιάρχος».

Τονίστηκε η προοπτική περαιτέρω ενίσχυσης της αυτής της συνεργασίας με την ενεργό συμμετοχή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενώ συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν την Αμερικανική Γεωργική Σχολή Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ