Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, 09:23

-A +A

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Ντ. Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019, 09:23
Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Ντ. Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο
-A +A

Κλείδωσε, σύμφωνα με την Καθημερινή, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου στον Λευκό Οίκο, στη σκιά των κλιμακούμενων τουρκικών προκλήσεων σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο. Εξάλλου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Αμερικανό πρόεδρο και στις 4 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της συνόδου του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ -στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην βρετανική πρωτεύουσα- θα παραστεί σε γεύμα εργασίας με εκπροσώπους της της Ελλάδας, της Εσθονίας, της Λετονίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας, της Λιθουανίας, της Βουλγαρίας και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως σημείωσε ο ίδιος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ο Αμερικανός πρόεδρος θα έχει διμερείς συναντήσεις μόνο με τους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Δανίας και της Ιταλίας, ενώ δεν έχει προγραμματιστεί κάποια συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση έχει οριστικοποιηθεί και ο Πρωθυπουργός σκοπεύει να εκθέσει στον Ντ. Τραμπ τους κινδύνους που απορρέουν από την στάση της Τουρκίας στο Αιγαίο και γενικότερα στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα αναδείξει τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και ενός αξιόπιστου συμμάχου που σέβεται το διεθνές δίκαιο και συμβάλει στην ανάπτυξη και την ειρήνη.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα