Νέα συνάντηση Φλαμπουράρη - τραπεζιτών για την πρώτη κατοικία

Νέα συνάντηση Φλαμπουράρη - τραπεζιτών για την πρώτη κατοικία

Νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των τεσσάρων συστημικών τραπεζών έχει αυτή την ώρα ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε μια προσπάθεια να υπάρξει τελική συμφωνία για το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή μεταφέρεται για την επόμενη εβδομάδα, δεν θα υπάρξει τρίμηνη παράταση του νόμου Κατσέλη, ενώ μέχρι να τεθεί σε λειτουργία η πλατφόρμα για τους δανειολήπτες δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί.

Οι πληροφορίες θέλουν την ΕΚΤ να επιμένει στις «κόκκινες» γραμμές, προτάσσοντας την σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Το «πράσινο φως» θα μπορούσε να δοθεί από την Φρανκφούρτη στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός συμφωνήσει να εφαρμοστούν οι απαραίτητοι «κόφτες» που θα αποκλείουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Σε κάθε περίπτωση, από μεθαύριο Παρασκευή ξεκινά μία νέα εποχή για τους κατόχους στεγαστικών δανείων, καθώς δεν θα βρίσκεται σε ισχύ το προστατευτικό δίχτυ για την πρώτη κατοικία, αλλά ένα προσωρινό πλαίσιο διάρκειας ενός έτους. Το εν λόγω ζήτημα είναι απόλυτα κρίσιμο, ενώ την Παρασκευή η κυβέρνηση περιμένει την αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τη Moody'' s.