Συνάντηση ΕΒΕ με Γ. Σταθάκη και Ι. Στουρνάρα για την ίδρυση εταιρείας αμοιβαίων εγγυήσεων

Συνάντηση ΕΒΕ με Γ. Σταθάκη και Ι. Στουρνάρα για την ίδρυση εταιρείας αμοιβαίων εγγυήσεων

Στη διαδικασία επίλυσης τεχνικών και νομικών ζητημάτων φαίνεται ότι βρίσκεται το ΕΒΕ Κοζάνης, προκειμένου να προχωρήσει στη σύσταση της τοπικής εταιρείας αμοιβαίας εγγυοδοσίας, που θα παρέχει χρηματική εγγύηση στις επιχειρήσεις της περιοχής, όταν θα δανειοδοτούνται από το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η πρόταση διατυπώθηκε από το ΕΒΕ, για πρώτη φορά, στο συνέδριο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, που πραγματοποιήθηκε, πριν από δύο μήνες, στην Κοζάνη. Στη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργο Σταθάκη και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, συζητήθηκαν οι λεπτομέρειες της ίδρυσης εταιρείας αμοιβαίας εγγυοδοσίας καθώς και η τροποποίηση του νόμου αμοιβαίων εγγυήσεων, που σήμερα είναι σχεδόν ανενεργός.

Η πρόταση του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Κοζάνης έχει τη στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που θα συμβάλλει με το αρχικό κεφάλαιο των 4 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ στην εταιρεία που θα δημιουργηθεί θα μπορούν να συμμετέχουν και άλλοι φορείς της αυτοδιοίκησης καθώς και επιχειρηματίες που θα ήθελαν να τοποθετήσουν τα κεφάλαια τους. Έχει ως στόχο τη βελτίωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων της περιοχής, μέσω της πρόσβασης τους σε νέα εργαλεία και χρηματοδοτικούς μηχανισμούς.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης, Κώστας Κυριακίδης, δήλωσε αισιόδοξος για την ολοκλήρωση του πρωτοπόρου εγχειρήματος σε εθνικό επίπεδο, που θα βοηθήσει τις τοπικές επιχειρήσεις να αναζητήσουν κεφάλαια με μεγαλύτερη ευκολία, διευκολύνοντας έτσι τη ρευστότητά τους στην αγορά και τον ανταγωνισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ