Συνάντηση Δ. Παπαδημητρίου με τον αυστραλό πρέσβη, με επίκεντρο της επενδύσεις

Συνάντηση Δ. Παπαδημητρίου με τον αυστραλό πρέσβη, με επίκεντρο της επενδύσεις

Τις προοπτικές που ανοίγονται στη χώρα μας για ξένες επενδύσεις στους τομείς του θεματικού τουρισμού, της τεχνολογίας, των τροφίμων, της ενέργειας, των θαλάσσιων μεταφορών και της αγοράς ακινήτων, παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, στον πρέσβη της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Τζον Γκρίφιν.

Ο κ. Παπαδημητρίου αναφέρθηκε στις παραδοσιακά στενές σχέσεις της χώρας μας με την Αυστραλία και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του αυτός ο δεσμός να ενισχυθεί περαιτέρω μέσω νέων εμπορικών συμφωνιών. Επίσης, έδωσε έμφαση στο εξαιρετικά καταρτισμένο εργατικό δυναμικό της χώρας, καθώς και στις διευκολύνσεις που παρέχονται, πλέον, με τη νέα νομοθεσία για την αδειοδότηση των επιχειρήσεων. Τέλος, τόνισε την ανάγκη προώθησης των ελληνικών εξαγωγών, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διείσδυσή τους στην αυστραλιανή αγορά.

Ο κ. Γκρίφιν, από την πλευρά του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τις δυνατότητες που προσφέρονται, πλέον, για επενδύσεις και επεσήμανε ότι η χώρα του είναι πρόθυμη να συμβάλλει στις προσπάθειες που καταβάλλονται για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ