Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη με ΕΕΤ για «κόκκινα» δάνεια και χρηματοδοτήσεις

Συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη με ΕΕΤ για «κόκκινα» δάνεια και χρηματοδοτήσεις

Συνάντηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών είχε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τα μέλη του ΔΣ της ΕΕΤ να ενημερώνουν τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα κρίσιμα οικονομικά μεγέθη του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, ιδίως σε ό,τι αφορά την απορρόφηση των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων και τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα ενημέρωσαν τον κ. Γεωργιάδη και τους υφυπουργούς κ.κ. Γιάννη Τσακίρη και Νίκο Παπαθανάση που συμμετείχαν στη συνάντηση για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Αναφέρθηκαν, επίσης, σε βελτιωτικές κινήσεις, στο υπάρχον πλαίσιο διάθεσης και αξιοποίησης των διαθέσιμων πόρων, οι οποίες μπορούν σημαντικά να επιταχύνουν τις χρηματοδοτήσεις μέσω των τραπεζών.

Τα δύο μέρη συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους προκειμένου να εντοπιστούν και προταθούν λύσεις κοινού ενδιαφέροντος, με απώτερο σκοπό την επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης και τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας.

Από πλευράς ΕΕΤ, συμμετείχαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου, οι Αντιπρόεδροι, κ. Κώστας Μιχαηλίδης, Βασίλειος Ράπανος και Γεώργιος Ζανιάς, ο Πρόεδρος της ΕΕ, κ. Γεώργιος Αρώνης, καθώς και η Γενική Γραμματέας, κ. Χαρούλα Απαλαγάκη.