Συμφωνία της Attica Group με τράπεζα του Μαρόκου

Συμφωνία της Attica Group με τράπεζα του Μαρόκου

Σε συμφωνία για την εκμετάλλευση θαλάσσιων γραμμών, μεταξύ του Μαρόκου και της ηπειρωτικής Ευρώπης, μέσω της νεοσυσταθείσας εταιρείας “Africa Morocco Links” – “AML”, κατέληξαν η Attica Group, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Marfin Investment Group (MIG), και η Τράπεζα «BMCE Bank Of Africa Group» («BMCE») του Μαρόκου. 

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η BMCE επέλεξε την Attica Group ανάμεσα σε πολλές εταιρείες επιβατηγού ναυτιλίας, προκειμένου να αποτελέσει τον στρατηγικό επενδυτή που θα συνεισφέρει στην AML.

Η Attica Group θα συμμετέχει στη νέα εταιρεία με ποσοστό 49%, ενώ 51% θα ελέγχεται από Μαροκινούς μετόχους, με κύριο μέτοχο την BMCE.

Ο κ. Πασχάλης, διευθύνων σύμβουλος της Attica Group επί τη ευκαιρία επίτευξης της συμφωνίας δήλωσε: «Είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία με την κορυφαία Μαροκινή Τράπεζα BMCE και για τη νεοσυσταθείσα εταιρεία AML, η οποία είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα αναδειχτεί σε ηγετική παρουσία στις γραμμές Μαρόκου-Ευρώπης. Η εμπιστοσύνη που επέδειξε η BMCE στην Attica Group αποτελεί τιμή για τον Όμιλό μας. Από την πλευρά μας, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η μακράν εμπειρία του Ομίλου σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών που παραδοσιακά προσφέρει στους πελάτες του, θα βοηθήσουν στην αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στις νέες αυτές αγορές, καθώς και στη δημιουργία νέου ντόπιου στελεχιακού δυναμικού ικανού να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις. Τέλος, είμαστε πεπεισμένοι ότι η σημερινή συμφωνία θα σηματοδοτήσει μια πολλά υποσχόμενη αρχή και θα ενδυναμώσει τους δεσμούς ανάμεσα στο Μαρόκο και την Ελλάδα».

Σημειώνεται πως το δια θαλάσσης μεταφορικό έργο ανάμεσα στο Μαρόκο και την Ευρώπη υπολογίζεται σε περίπου 4 εκατομμύρια επιβάτες, 1 εκατομμύριο Ι.Χ. αυτοκίνητα και 260.000 φορτηγά οχήματα, με μεγάλες προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη.

Η υλοποίηση της συμφωνίας ξεκινά άμεσα με την έναρξη δρομολογίων από 17 Ιουνίου 2016 στη γραμμή Tanger Med (Μαρόκο) – Algeciras (Ισπανία) με το πλοίο «ΔΙΑΓΟΡΑΣ». Λίγες μέρες αργότερα θα ξεκινήσει δρομολόγια στη γραμμή αυτή και δεύτερο πλοίο, ενώ έχουν ήδη σχεδιαστεί τα επόμενα βήματα ανάπτυξης της AML με το άνοιγμα πρόσθετων γραμμών μεταξύ Μαρόκου και ηπειρωτικής Ευρώπης.